5 szúnyogűző találmány a teraszon töltött estékhez

2019. július 07.
Kevés hangulatosabb dolog van, mint kellemes nyári estéken a kertben vagy a teraszon vacsorázni és beszélgetni a barátainkkal. Ám hívatlan vendégként idén szép számmal feltűnnek a szúnyogok is a partin. Szerencsére rengeteg remek találmány közül válogthatunk, hogy távol tartsuk a vérszívókat.

A szúnyogok és bogarak könnyen elronthatják a remek hangulatot egy-egy kerti vacsorán. Próbáljunk ki néhányat az alábbi ötletek közül, hogy távol tartsuk a hívatlan vendégeket!

1. Szúnyogűző füstölő
Ha nem vagyunk ellene az erős illatoknak, és fejfájás nélkül bírjuk a füstölőt, válasszunk olyat, melyet citrus és cédrus olajjal is átitattak. Ezek fás illatot árasztanak, miután meggyújtottuk őket, a szúnyogok és darazsak pedig kifejezetten utálják ezt az aromát.


2. Citronella növény
Ha vegyszermentes megoldásban gondolkodunk, ültessük körbe a keretet, teraszt citronella növényekkel. Ezek kellemes citrusos illatot árasztanak, mely távol tartja a vérszívókat. Ráadásul szép, piros virágot is hoznak, így a szemnek is kedvesebbek, mint a rovarcsapdák. Ha szabadföldbe ültetjük nem árt résen lenni, mivel rendkívül gyorsan nőnek, és könnyen szétterpeszkednek.

3. Szúnyogűző csillagfény
A terasz és a kert kötelező kellékei a fényfüzérek. Jó hírünk van, már olyan csillagokat is vásárolhatunk az Amazonon, melyek egyszerre varázsolják misztikus álomországgá a teraszunkat, ugyanakkor elűzik a szúnyogokat is. A citronellával átitatott fényfüzér egyedül a kis rovaroknak nem tetszik majd, mindenki más imádni fogja.

4. Póló a szúnyogcsípés ellen
Este már lehűl annyira a levegő, hogy jólesik egy hosszú ujjú, ám nem vastag póló. Ráadásul egy olyan póló, melyet szúnyogriasztó anyagokkal itattak át, így garantáltan távol tartja tőlünk a rovarokat, nem kell egész este azzal foglalatoskodnunk, hogy elhessegessük a ránk szálló vérszívókat.


5. Citronella spirál
Ha a gyertyákat már unjuk, a füstölő túl egyszerű, válasszunk dekoratív spirál alakú füstölőt. Ugyanúgy távol tartja a nemkívánatos vendégeket, az asztal fölé függesztve remekül mutat, és 36 órán át garantáltan nem repül szúnyog a teraszunk közelébe.

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash