5 tény, amiért egy aromapárologtató jobbá teheti az életedet

2019. február 05.
Forró tea, meleg takaró és a kedvenc könyved: ilyen egy tökéletes téli hyggie este. Azaz csak majdnem tökéletes, hiszen az idegek megnyugtatására és az egészségünk megőrzésére még fokozhatjuk az élményt egy aromapárologtatóval is. Íme 5 dolog, amiért a tested-lelked meghálálja, ha beruházol egyre: 

1. Javulhat az alvásminőségünk

Ha például cédrusfa, levendula, édes narancs vagy kamilla illóolajat öntünk (vagy a legjobb ha keverünk!) az aromapárologtatóba, és alvás előtt 20-30 percre az ágyunk mellett használjuk a kis gépet, akkor az éppen elegendő ahhoz, hogy az agyunk limbikus rendszerére nyugtatóan hasson és felkészítsen minket egy kiegyensúlyozott, mély alvásra. Ha rendszeresen beépítjük az esti rutinunkba ezt a szeánszot, akkor az általános mentális egészségünket is támogathatjuk a finom illóolajokkal.

2. Immunrendszer-boost

Ha tartósan gyenge az immunrendszerünk, könnyen leszünk influenzásak vagy hosszasan náthával küzdünk, akkor éppen itt az ideje beruházni egy aromapárologtatóra! Ugyanis vannak olyan olajok – például a borsmenta, az eukaliptusz, a fahéj vagy az oregano –  amelyek baktériumölő hatással bírnak, így a levegőben terjedő baktériumok és vírusok ellen hatékonyan képesek felvenni a harcot. Ráadásul ezek az illóanyagok a tüdő tisztításához is hozzájárulnak, illetve asztmás betegségek esetén is segíthetnek enyhíteni a tüneteket.

3.  Helyettesítheti a gyertyát

Ha abba a csoportba tartozol, aki mindig megfeledkezik a gyertyákról vagy csak egyszerűen frusztrál a tudat, hogy van egy láng a szobában, akkor az aromapárologtatók remek alternatívát nyújtanak. A boltok polcain megtaláljuk a hiperletisztult kortárs design ihlette darabokat is, melyek fényterápiaként is használhatók. Sőt, egyes daraboknak a színe is változtatható, ezért minden térbe remekül illeszkednek. – Illetve, míg a gyertya rontja a levegő minőségét, addig a diffúzor pont hogy javítja azt.

4. A nyári időszak megmentője

Egyes illóolajokat kifejezetten utálják a legyek, molyok, muslincák és a szúnyogok, így a nyári időszakban igazi mindenmentes csodafegyver a diffúzor: tegyünk citromfű, borsmenta és teafa olaj-cseppeket a párologtatóba, és élvezzük a rovar- és szúnyoghálómentes lakásunkat! A borsmenta vagy mentaolajat használata hűvösebbé is képes varázsolni a levegőt, úgyhogy még a klímahasználatunkat is csökkenthetik ezek a menő szerkezetek.

5. Még az étvágyunkat is képes csökkenteni!

Hihetetlen, de egy jól elhelyezett aromadiffúzor még az étvágyunkra is hatással lehet. Egy új kutatás kimutatta, hogy hasonlóan a rágóhoz vagy a fogkrémhez,a mentolos-borsmentás olajok párologtatása is képes telítettség-érzetet eredményezni. Lehet, hogy még az alakunk is meg fogja köszönni a csodamasinát?

Fotó: Profimédia-Red Dot