Az egyetlen igazán jó módszer a fürdőruha szárítására

2019. július 30.
A tökéletes fürdőruha megtalálása gyakran rendkívül nehéz, és ha rábukkanunk végre arra a darabra, ami a legjobb, igyekszünk mindent megtenni, hogy olyan sokáig használhassuk, amíg csak lehet. Pedig a szárítással gyakran rövidítjük az életét.

Kapásból négyféle módszer is eszünkbe juthat, ha ruhaszárítás kerül szóba, ám ebből három garantáltan károsítja a fürdőruhák anyagát. Mit ne tegyünk soha a kedvenc bikininkkel, és melyik az a módszer, ami működik.

1. Ne tegyük soha szárítógépbe
A legegyszerűbbnek tűnő módszer a legveszélyesebb a fürdőruhák kényes anyagára. Már egyszeri alkalom is nagyfokú károsodást okozhat, főleg, ha magas hőmérsékleten szárítjuk a ruhákat. A forróság ugyanis tönkreteszi a rugalmasságot, ráadásul a fürdőruha méretét és formáját is megváltoztatja, így odalesz a tökéletes illeszkedés.

2. Ne szárítsuk napon
A szárítógépnél jobb megoldásnak tűnik kitenni a napra a fürdőruhát, hogy gyorsan megszáradjon, ám a napsütés még észrevehetőbb roncsolást végezhet a fürdőruhán, mint a szárítógép. Nem csak a rugalmasságot rombolhatja, hanem a színt is kifakítja. Az UV-sugárzás visszafordíthatatlanul megváltoztatja a textil színét.


3. Ne akasszuk a kötélre
Jó ötletnek tűnik a többi ruhánkkal együtt felcsíptetni a ruhaszárító-kötélre a fürdőruhát is, ám mindenkit óva intünk ettől. A fürdőruha anyaga könnyen nyúlik, akár a víz súlyától is, amit mosáskor magába szívott. Ha a pántoknál akasztjuk fel, legközelebb azzal szembesülhetünk, hogy a korábban még tökéletes hosszúságú pántok megnyúltak.

4. Szárítsuk fektetve
Ha azt szeretnénk, hogy hosszú, boldog élete legyen a fürdőruhánknak, a legbiztonságosabb, ha fektetve szárítjuk olyan helyen, amit nem ér direkt napfény és erős hőhatás. Kiteríthetünk egy törölközőt vízálló felületen, vagy a ruhaszárító vízszintes rácsaira is fektethetjük. Ha azt szeretnénk, hogy gyorsan megszáradjon a fürdőruhánk, tekerjük törölközőbe, és úgy csavarjuk ki gyengéden, majd ezután fektessük le száradni.

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash