A márka, ami fürdőruhára tette a sajtos-tejfölös lángost

2019. július 23.
A magyar tenger utánozhatatlan hangulata sok művészt megihletett már, meglepő módon a divatmárkák mégsem igazán fedezték fel maguknak. Talán a Balcsi Original volt az egyetlen igazi bombasiker márka, amelyik tényleg sikerrel idézte meg a vízpart-lángos-naplemente ikonikus hármasát, de a Balcsi 2017-es megszűnése óta szinte senki nem készít vagány és egyedi Balatonos darabokat.

A DVA tervezőpárosa főként táska- és kiegészítőbrandként pozicionálja magát, de nyaranta szerencsére mindig hoznak nekünk szépséges fürdőruhákat is. A tavalyi évben Weiler Péter grafikusművésszel kollaborációban készítettek egy bombasiker minikollekciót, a szuper együttműködést pedig szerencsére idén is megismételték.

A tavalyi nagy sikerű budapestes fürdőruhakollekció után idén a festő- és grafikusművész a Balatont választotta inspirációul. A DVA tervezői anno még a Balcsi Originallal közösen terveztek kapszulakollekciót, ezért az óriás lángosmintát például az idei kollekciójukba is visszahozták. De a többi grafika is vagány és vicces, ironikus és menő, igazából csak választani nehéz.

Szöveg: Somorjai-Gáti Eszter, a Mom Loves Diamonds blog szerzője