Hogyan beszéljünk a gyerekkel a koronavírusról?

2020. február 29.
A gyerekek is sokat hallanak a koronavírusról, hiszen a betegségről szóló hírek uralják a médiát és a közösségi médiát. Érdemes beszélgetni velük a témáról. Íme néhány tipp az UNICEF-től, hogy miként tegyük.
  1. Hallgassuk meg őket. Valóban szeretne a gyerek erről a témáról beszélni? Teremtsünk olyan légkört, amelyben nyugodtan felteheti a kérdéseit és hagyjuk meg neki a kezdeményezést.
  2. Ragaszkodjunk a tényekhez. Fontos, hogy legyünk őszinték a gyerekekhez. Magyarországon jelen pillanatban alacsony a megbetegedés kockázata, főleg a halálos megbetegedésé.
  3. Beszéljünk a lehetőségekről. Fontos, hogy elmondjuk a gyerekeknek, hogy mit tehetnek ők a megbetegedés ellen, például takarják el a szájukat köhögés és tüsszentés esetén, valamint gyakran mossanak kezet meleg vízzel és szappannal.
  4. Legyünk tudatosak. A gyerekek fogékonyak átvenni a felnőttek véleményét, reakcióit, így fontos, hogy mindig maradjunk nyugodtak és higgadtak, valamint kövessük a híreket, a megfelelő helyről informálódjunk az eseményekkel kapcsolatban.
  5. Kövessük a tanácsokat. Figyeljünk a hatóságok útmutatásaira.

Az UNICEF Magyarország honlapját a koronavírussal kapcsolatban ITT találod.

Olvass tovább!