Itt a nagy társasjáték-ajánló!

2020. december 18.
Az egyik legjobb ajándék tud lenni egy társasjáték, pláne, ha izgalmas, jól felépített, leköti a figyelmet, és teljesen bevonja a gyerekeket – sőt, akár még a felnőtteket is. Hogy könnyebb legyen a választás, bloggerünk, PandArte összerakott nektek egy ajánlót, amiben rengeteg szuper társasjáték szerepel különböző korosztályokra lebontva, hogy biztosan megtaláljátok a számotokra megfelelőt!

ÓVODÁS KOROSZTÁLY (3–6 ÉVES KORIG)

Úton az oviba

Nagy klasszikus, úgyhogy az ovis korosztályból nem hagyhatom ki a Bogyó és Babócát, de ez így van jól, Ármin is imádja, úgyhogy az Úton az oviba játékkal kezdem a sort, mert az tökéletes választás első társasjátéknak! Dobni kell és lépni, ami egy 3 évesnek pont elég feladat, de azért sok extra mező is van benne különböző feladatokkal, ami pedig egy 6 évesnek is tartogat izgalmakat!

Lelőhely: pingvinjatek.hu

 

Sneaky, Snacky Squirrel mókusos csipeszes társasjáték

Ebben a színpárosító ügyességi játékában trükkös mókusokkal kell makkot gyűjteni. Pörgesd meg a szerencsekereket, találd meg a megfelelő színű makkot, és rakd bele a tartóba a mókuscsipesszel. Minden játékosnak 5 különböző színű makkot kell begyűjteni a fatörzsből, akinek ez elsőként sikerül, az nyer.

Ez a társasjáték egyszerre fejleszti az óvodáskorú gyerekek kézügyességét, a finommotoros funkciókat, a szem-kéz koordinációt, a színfelismerést, a színpárosítást, miközben támogatja a szociális fejlődést és a stratégiai gondolkodást.

Lelőhely: keddshop.hu

10084.png

Mindent a helyére!

Anyukaként már a címe is tetszik ennek a társasnak, aminek a segítségével a kicsik játékosan tanulhatják meg, hogyan lehet rendet tenni maguk körül: Peti egész délután játszott a szobájában, de jól tudja, hogy vacsora előtt még rendet kell raknia. Segítsetek neki elpakolni a játékait! Vajon kinek sikerül többet a dobozba dobnia a színes fa építőkockákból? A vidám társasjáték segít megtanulni a színek és formák egyeztetését, és fejleszti a memóriát.

Lelőhely: jatekliget.hukelleresmayer-mindent-a-helyere_1.jpg

Gondolom, a vírushelyzet – na meg a kényelem – miatt ti is sokat vásároltok otthonról online, bankkártyával. Sokkal egyszerűbb, mint utólag utalni, amit sokszor el is felejtünk, vagy a készpénzzel bajlódni, amikor kopogtat a futár! Meg hát mostanában sokan kerülik a rengeteg emberrel teli játékboltokat.

Ha rendszeresen vásárolsz online, akkor figyelj! 2021 januártól már minden kártyás online vásárlásnál kötelező lesz egy második biztonsági lépcső. Ennek során külön kóddal vagy biometrikusan (arc vagy ujjlenyomat) kell azonosítanod magad ahhoz, hogy a vásárlási folyamat végén a fizetés teljesüljön.

Tedd a második lépcsős azonosítást a legegyszerűbbé: töltsd le a kártyakibocsátó bankod mobilapplikációját, és azon belül használd a biometrikus azonosítást!

KISISKOLÁS KOROSZTÁLY (6–10 ÉVES KORIG )

Rókanyomon

Egy ismerős anyuka ajánlotta nekünk is ezt a játékot, hogy a kisebbik lánya és a nagyobbik fia is imádja, nagyon jól szórakoznak együtt. Ez egy díjnyertes kooperatív társasjáték, vagyis közösen kell eljutni a célig, ami jelen esetben a csibész tolvaj róka megtalálása! Ahogy megnéztem róla a bemutató videót, engem meggyőzött, hogy már 6 évesek is simán tudnak nyomozni.

Elcsenték nagyi pitéjét, és egyelőre nincs nyoma annak, hogy ki lehetett az elkövető. Nagymama is csak annyit látott, hogy egy róka a ludas! De ez sajnos így még nagyon kevés… Ennek az esetnek a felgöngyölítéséhez együtt kell dolgoznia a tyúkól minden egyes detektívjének, vagyis nektek. A megoldáshoz először nyomokat, szemtanúkat kell keresnetek, de közben arra is figyelni kell, nehogy megszökjön a csínytevő!

Lelőhely: jatektenger.hu

530127267_gamewright-rokanyomon.jpg

 

Tábori jógakaland

Ez a társas azoknak a gyerekeknek a kedvence, akik szeretnek mozogni és kalandozni. A játék folyamán körbe-körbe kell haladni Jógaország erdejében. Ha valaki rálép egy számozott mezőre, akkor húz egyet a 12 feladatkáryából, és elvégzi a rajta található játékos jógás gyakorlatot, amiért cserébe kap egy Durmi maci aranyérmet. Ebből nyolc darabot kell összegyűjteni a kiosztott gyűjtőkártyán, vagyis 8 jógás gyakorlatot mindenképp meg kell csinálni a játék folyamán, hiszen csak ezután érhet a játékos a célba.

Vannak olyan feladatkártyák, amiken QR-kódot is találtok. Ha ezeket leolvassátok az okoseszközötökkel, akkor varázsszerűen megjelenik egy videó, amiben megmutatják nektek, hogyan kell elvégezni az adott feladatot. Természetesen sok extra mező és kihívás várja még a játékosokat a kaland folyamán, úgyhogy garantált az izgalom és a szórakozás a barátok, vagy az egész család számára.

Lelőhely: jogakaland.hu

tarsas_v2_1.jpg

Rumini – A Küldetés

A Rumini társasjáték segítségével felfedezhetitek a Rumini könyvekből jól ismert helyszíneket és izgalmas kalandokat. A játék célja az, hogy mindenkinél előbb elérj három nagy kikötőt! A nagy játéktéren kockadobásokkal haladhatsz célod felé, de vigyázz, mert a vad tengereken ezernyi veszély és meglepetés vár majd rád, így sokszor csak a vak szerencsén múlik, hogy sikerül-e épségben folytatnod az utadat.

Az összetett, de mégis könnyedén elsajátítható szabályrendszer miatt jól szórakozhat az egész család, miközben a legkisebbek fejleszthetik memóriájukat, taktikai érzéküket és problémamegoldó képességüket is.

Lelőhely: jateknet.hu

rumini-a-kuldetes-tarsasjatek.jpg

 

KISKAMASZ KOROSZTÁLY (10–15 ÉVES KORIG )

 Séfek

A különleges képi világú Marbushka játékok tervezési filozófiája az eredetiség, az őszinteség és a játékosság. Céljuk, hogy új fordulatot adjanak a gyerekjátékok értelmezésének, és olyan világot teremtsenek, amelyben a gyerekek és a szülők örömüket lelik.

Ezek közül én most a Séfek című társast választottam ki, mert nagyon megtetszett a tematikája, és tudom azt is, hogy bizony sok gyerek szeret a konyhában lenni, és főzni. Tudod, hogy hány cukkini kell egy csokitortához? Nem baj, ha most nem ugrik be, a játék során erre úgyis fény derül! Jobbnál jobb ételeket készíthetsz jobbnál jobb pontszámokért. Kipróbálhatod, hogy milyen szakács lennél egy forgalmas konyhában, ahol a többi séffel versenyre kell kelned a legjobb konyhapultokért és a hozzávalók megszerzéséért. Több helyszínen zajlanak az események, és a végén látni fogod, hogy az ételek elkészítése valójában komoly stratégiai feladat.

Lelőhely: marbushka.com

 

Harry Potter – Roxforti csata

Én magam is Harry Potter-rajongó voltam, és mivel akkor még nem volt ennyi játék a regény témájában, nem csoda, hogy most kiszúrtam a Roxforti csatát! A játékban a Harry Potter-filmek során megismert varázslatokkal, helyszínekkel, tárgyakkal és szereplőkkel találkozhattok, a kártyákat a filmekből vett képi világ teszi még ismerősebbé. A dobozban 7 játékot találtok, így a Harry Potter-sorozat mind a 7 történetét végigjátszhatjátok, akár az elejétől kezdve, akár tetszőleges sorrendben.

Játszd újra ahányszor akarod, válassz más-más karaktereket, és meglátod, minden alkalommal eltérő stratégiát kíván majd meg a győzelem.

Lelőhely: jateknet.hu

harry-potter-hogwarts-battle-tarsasjatek-0.jpg

 

7 Csoda – Párbaj

A többszörös díjnyertes 7 Csoda társasjáték kétszemélyes verziója a 7 Csoda Párbaj. Egészen új kártyaszerzési mechanizmust kínál, továbbá háromféle győzelmi lehetőséget, tudományos fejlődést, eredeti katonai rendszert és 12, egymással kombinálható csodát, amelyek segítségével a játék folyamatosan változatos és izgalmas tud maradni.

A játékosok három fordulón keresztül próbálnak minél nagyobb és gazdagabb birodalmat felépíteni a közös készletet képező kártyákból, ehhez azonban az ellenfelük minden lépésére is figyelniük kell! Harc, tudomány, kereskedelem… A lapok kombinálása és szelektálása, a speciális épületek megszerzése és felépítése újabb és újabb stratégiát kínál minden játékkörben!

Lelőhely: tarsasjatekok.com

7-csoda-parbaj-asm34545-15072844639309.jpg

FELNŐTTEKNEK (15+ )

Cluedo – Games of Thrones

A Trónok Harca sorozat rajongók kedvence, a klasszikus Cluedo társasjáték egy speciális kiadása következik, két kinyomozható rejtéllyel. Kedvenc karaktered bőrébe bújva derítheted ki, hogy ki, hol és milyen eszközzel követte el a gyilkosságot. Most is alaposan kell figyelni mindenkire, senkiben nem bízhatsz, hiszen lehet, hogy a tettes köztetek van! A Trónok Harca-hangulat miatt ebben a Cluedo játékban a játékosok karakterei meg is halhatnak bizonyos körülmények között, így előfordulhat, hogy sosem derül fény az elkövető személyére!

Az igényes kivitelezésű, magyar nyelvű társas a többi Cluedo változatnál lényegesen komolyabb hangulatú játék, ahol az árulás ugyanúgy a túlélés eszköze, mint a többi résztvevő félrevezetése, és könnyen előfordulhat, hogy az egész játékot maga a gyilkos nyeri meg.

Lelőhely: tarsasjatek-webaruhaz.hu

0acluedogot2.png

Házasodj okosan!

Ugyan én éppen nem tervezem az esküvőmet, de akinek jövőre lesz, annak mindenképpen ajánlom a Házasodj okosan! társasjátékot, ami egy zseniális ötlet arra, hogyan legyen stresszmentes az esküvőszervezés, és hogyan osszák meg a párok az ezzel járó feladatokat! Az ötlet Szilvássy-Garzó Éva mesterfokozatú szertartásvezetőtől, esküvői koordinátortól származik.

A Házasodj okosan! esküvőtervező társasjáték lehetővé teszi, hogy a párok megspórolják a feleslegesen elszórt százezreket, és hogy a készülődés tudatos, játékos, kreatív legyen. Az egymásra hangolódást segíti, és a stresszt is nagyban csökkenti, ha közösen terveznek, mindketten átlátják a lehetőségeket, feladatokat.

Lelőhely: hazasodjokosan.com

tarsas_1_1.jpg

Associativity – Hogy mi jut eszedbe…

Az Associativity játék felnőttek számára készült pszichológiai társasjáték. Kiválóan alkalmas önmagunk és mások jobb megismerésére. Belső képeink, történeteink megélésének segítségével hozzájárul kreativitásunk fejlődéséhez, belső szabadságunk megéléséhez. Fejleszti az érzelmi intelligenciát, a társas készségeinket és az értékek vonatkozásában való gondolkodást, ezáltal hatékonyan hozzájárulhat személyiségünk fejlődéséhez.

A játék kártyáin tusképek és különféle szavak szerepelnek, amelyek különböző érzéseket és gondolatokat elevenítenek fel bennünk a játék során. Ugyanazt a képet látjuk, de mindenkinek más jut róla az eszébe, más élményeket idéz fel bennünk. Mi rejlik bennem? És a többiekben? Hogy tudunk együtt lenni a különbözőségeinkkel egymást segítve? Mind-mind olyan kérdés, ami közelebb visz önmagad és a világ megismeréséhez!

Lelőhely: libri.hu

80016866_3082748335083092_3347096502290874368_o.jpg

CSALÁDI TÁRSASJÁTÉKOK

Imagine Family

Az Imagine egy igazi társas társasjáték, amit sokan játszhatnak- Nagyon szórakoztató, és 100%-ban leköti a figyelmet. A játékban ki kell találnia a többieknek, mit húztál, de nem beszélhetsz, írhatsz, vagy rajzolhatsz, csak az előre megadott, multifunkciós szimbólumkártyákon szereplő egyszerű ábrák mozgatásával és egymásra helyezésével viheted közelebb a többieket a megoldásához.

A rendelkezésedre álló 60 darab szimbólumkártyát kell minél ügyesebben felhasználnod, hogy játékostársaid rájöjjenek feladványodra. Ha valaki rájön a feladványodra, mindketten kaptok egy pontot. Használd a fantáziádat!

A többi játékos csak egy egyszerű kört lát a kártyán? Neked mondjon többet! Legyen egy ember feje, a felhők mögül kibújó nap, egy narancs egy gyümölcsös kosárban, vagy akár egy fa lombja! A lehetőségek tárháza végtelen. Keress hozzá további alakzatokat, forgasd el a kártyákat, tedd egymásra, késztesd mozgásra a lapokat, hogy ábráid „megelevenedjenek”. Engedd, hogy a képzeleted irányítsa a játékot. Ez a győzelem kulcsa.

PandArte

Olvass tovább!