A macskád azt hiszi, te is egy nagy, béna macska vagy

2020. december 25. |

A macskád valószínűleg nem érti, hogy lehetsz ennyire ügyetlen, és miért vagy úgy oda érte, de egy másik macskától még ezeket is elfogadja.


Fotó: Unsplash.com

A kutyáknál tiszta sor, hogy az embert valamiféle istenségnek tekintik, de a macskák esetében már sokkal nehezebb megtippelni, vajon mit is gondolnak rólunk. Kész szerencse, hogy John Bradshaw, a University of Bristol professzora arra tette fel karrierjét, hogy a macskák viselkedését tanulmányozza.

Cat Sense: How the New Feline Science Can Make You a Better Friend to Your Pet  című könyvében arra jut, a macskák tulajdonképpen azt gondolják, mi is ugyanúgy macskák vagyunk, csupán jóval nagyobb és ügyetlenebb kiadásban. Bradshaw erre főleg úgy jött rá, hogy nagyon alaposan tanulmányozta a macskák viselkedését, és megfigyelte, hogy az egy háztartásban élő macskák nagyon hasonlóan viszonyulnak egymáshoz, mint az emberekhez. Persze azt valószínűleg sosem fogjuk megtudni, mi is jár pontosan a macskák fejében, de ha nem leigázandó, alacsonyabb rendű lényeknek tartanak minket, az máris nagyon jó hír!

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Mesés kerti oázis egy spanyol dizájnertől bútor

Mesés kerti oázis egy spanyol dizájnertől