A macskád azt hiszi, te is egy nagy, béna macska vagy

2020. december 25.
A macskád valószínűleg nem érti, hogy lehetsz ennyire ügyetlen, és miért vagy úgy oda érte, de egy másik macskától még ezeket is elfogadja.

Fotó: Unsplash.com

A kutyáknál tiszta sor, hogy az embert valamiféle istenségnek tekintik, de a macskák esetében már sokkal nehezebb megtippelni, vajon mit is gondolnak rólunk. Kész szerencse, hogy John Bradshaw, a University of Bristol professzora arra tette fel karrierjét, hogy a macskák viselkedését tanulmányozza.

Cat Sense: How the New Feline Science Can Make You a Better Friend to Your Pet  című könyvében arra jut, a macskák tulajdonképpen azt gondolják, mi is ugyanúgy macskák vagyunk, csupán jóval nagyobb és ügyetlenebb kiadásban. Bradshaw erre főleg úgy jött rá, hogy nagyon alaposan tanulmányozta a macskák viselkedését, és megfigyelte, hogy az egy háztartásban élő macskák nagyon hasonlóan viszonyulnak egymáshoz, mint az emberekhez. Persze azt valószínűleg sosem fogjuk megtudni, mi is jár pontosan a macskák fejében, de ha nem leigázandó, alacsonyabb rendű lényeknek tartanak minket, az máris nagyon jó hír!

Olvass tovább!