Nem szeretik a nők a macskás férfiakat

2020. július 05.
A kutyákkal ellentétben a macskák már azelőtt lerombolhatják a párkapcsolatot, hogy az egyáltalán elkezdődött volna. Egy friss kutatás eredményei szerint a nők többsége egyáltalán nem találja vonzónak, ha egy férfi a társkeresőoldalon olyan képet oszt meg magáról, amelyen macskájával látható.

Számos stratégiát és tippet kidolgoztak már arra, hogy minél hatékonyabban érjen célba a társkeresési szándékunk az online randioldalakon. A kutatások pedig nem állnak meg, egyre több információ áll rendelkezésünkre arról, milyen képeket célszerű feltölteni a profiloldalunkra. Nem árt, ha a valós külsőnket megmutató portrén kívül teszünk fel képet, amelyen a barátainkkal vagyunk, a szabadban túrázunk, esetleg a kedvencünkkel pózolunk. Ám a legfrissebb kutatások szerint jobb, ha a férfiak nem tesznek fel olyan fotót, amelyen a macskájukkal láthatók. A nők számára ez ugyanis egyáltalán nem vonzó, derült ki a Colorado Állami Egyetem vizsgálatából.

A kutatók több mint 1300, 18 és 24 év közötti heteroszexuális nőt kérdeztek meg két körben arról, hogy mennyire találják vonzónak a 20–21 év közötti férfiak fotóit. Minden férfiról két képet mutattak: az egyiken macskával, a másikon macska nélkül pózolt. A nőknek el kellett dönteniük, milyen személyiségű az adott férfi, mennyire férfias, nőies, és mennyire szívesen randevúznának vele.

Rossz hír a macskásoknak: a nők kétharmada inkább azzal a férfival randizna, aki nem dédelget macskát. A megkérdezett nők véleménye szerint a macskával rendelkező férfiak kevésbé férfiasak, neurotikusabbak és nem elég vonzók. A válaszadók fele azt is hozzátette, hogy egy kutyával teljesen más lenne a helyzet.

Olvastad már?

Forrás: CNN
Fotó: Unsplash