Nánásiékkal közösen több mint 100 rászoruló családnak segíthetsz

2021. február 23.
A koronavírus járvány miatt nagyon sok család megélhetése került veszélybe, akik számára a legapróbb figyelmesség és a legkisebb felajánlás is nagy segítséget jelent. Most te is segíthetsz!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével a GLS összesen 100 rászoruló családot választott ki az ország egész területéről, akiknek egyenként 50 ezer forint, így összesen 5 millió forint értékű támogatást ad.

A GLS, szeretet négykeréken kampányában több ismert ember és influenszer is szerepet vállal, így Ördög Nóra és Nánási Pál, Tokár Tamás, Kárpáti Rebeka és Dobó Ági, valamint Weisz Fanni, Takács Nóra és Szilágyi Szilvia is. Az együttműködők közül többen saját felajánlással is támogatták a kampányt, ezzel a GLS által megajándékozott 100 családon túl, további rászoruló embereknek készülhet tartós élelmiszerekből, tisztálkodási és higiéniai termékekből és használati tárgyakból álló adománycsomag.

nanasi-pal-x-ordog-nora_gls-szeretet-negykereken

A kampánynak te is részese lehetsz! Február 10. és 26. között bárki csatlakozhat és segíthet a rászorulókon azzal, hogy a https://adomanyozz.hu/program/gls oldalon tesz felajánlást, vagy az ugyanott jelölt, országosan 72 helyszínen elérhető Máltai gyűjtőpontokra tartós élelmiszerekből álló csomagot visz be.

„Örömmel fogadom, amikor egy cég jó ügy mellé áll, így nem volt kérdés, hogy csatlakozunk a kampányhoz. Fontosnak tartom, hogy ez egy olyan megmozdulás, amiben bárki részt vehet, ráadásul nagyon egyszerűen. Mit kell tenned? Szerezz be tartós élelmiszereket, amelyekkel támogatni szeretnél rászorulókat. Nincs mennyiségi megkötés, bármilyen kis segítség sokat számít. Csak az a fontos, hogy olyan dolgokat adományozz, amelyeket te is szívesen fogyasztanál. Keresd meg a hozzád legközelebb található Máltai Szeretetszolgálat pontot, és vidd be az adományodat hozzájuk” – mondta Ördög Nóra.

Nehéz helyzetben

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője, Romhányi Tamás hozzátette, a GLS által felajánlott és az adomanyozz.hu oldalon befolyó összegből készítendő csomagokat a karitatív szervezet olyan családoknak juttatja el, akik a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek. „Munkatársaink és önkénteseink ismerik a szervezettel kapcsolatban álló családokat, tudják, hol van a legnagyobb szükség a tartósélelmiszer csomagokra. A Máltai Szeretetszolgálatnál azt valljuk, segíteni csak jól szabad. Ezért a gyűjtés során arra biztatjuk az adományozókat, hogy mielőtt összeállítják az adománycsomagokat, érdeklődjenek a gyűjtőpontokon, hogy mire van a legnagyobb szüksége a támogatandó családoknak. Így lesz valódi segítség adomány.”

A Szeretet négykeréken akció szervezői amellett, hogy száznál több családnak nyújtanak segítséget, az ismert emberek és a média közreműködésével arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a vírus okozta nehéz helyzetben felértékelődik a társadalmi összefogás, még fontosabb, hogy felelősséget érezzünk egymás iránt és szolidaritással forduljunk a nálunk nehezebb körülmények között élők felé.

Olvass tovább!