Kreatív színezők, ha 5 perced, 5 órád vagy 5 napod van

2021. március 22.
A felnőtt színezők az utóbbi hat-nyolc évben fénykorukat élik, hiszen kikapcsolódásra, stresszoldásra és unaloműzésre is szolgálnak. Ezeket emelik új szintre az alábbi kreatív színezők, amelyekkel valódi művésznek érezhetjük magunkat.

Ha öt perced van

Se papír, se ceruza nem kell hozzá! A buszmegállóban, két Zoom-meeting között, vagy bármikor, amikor akad néhány szabad perced, színezhetsz a Sandbox applikációval. A hagyományos színezők okostelefonos verziójában képpontról képpontra haladva elevenítheted meg a képeket – a legegyszerűbb állatfiguráktól a legkomplexebb emberábrázolásokig. A legjobb, hogy elrontani sem lehet, hiszen számok segítik a színválasztást, és a vonalból sem tudsz kifutni.

Ha öt órád van

Tudtad, hogy Lego elemekből már festményt is készíthetsz? A Lego Art sorozat szettjei többféle építései lehetőséget nyújtanak, a Disney Mickey Mouse készletből például Mickey és Minnie egeret is megalkothatod. A vászon ezúttal egy fekete Lego alaplap, a festék pedig kilencféle „csempe” – egészen pontosan 2658 darab. De nyugi, az útmutató csempéről csempére segít a megvalósításban. Bár a kép építése önmagában is elég szórakoztató, még teljesebbé teszi az élményt a QR-kóddal beolvasható hanganyag, amelyből kulisszatitkokat tudhatsz meg a készlet tervezőjétől és a Disney grafikusaitól. Disney-rajongóknak kötelezően ajánlott!

Ha öt (vagy több) napod van

Ha Sziszifuszt egy mai tevékenység közben kellene ábrázolni, akkor a mitológiai alak minden bizonnyal a Diamond Dotz gyémántfestő szettjeivel töltené az idejét. A díszítőtechnika ugyanis, amellyel látványos, csillogó képek készíthetők, igazi türelemjáték – főleg azok, amelyekből híres festők, például Monet, Van Gogh vagy Renoir festményei rakhatók ki. A milliónyi, gyémánt alakú elemet egy speciális toll segítségével tudjuk a ragacsos, számozott vászonra helyzeni, a készlet pedig tartalmazza a tollhoz szükséges waxot és egy műanyag tálkát is, amelybe a kövecskéket lehet kiönteni. A káprázatos végeredményig vezető hosszú órák igazán meditatív állapotban fognak telni – aki nem hiszi, csekkolja, milyen sok találat jön ki YouTube-on a „diamond painting ASMR” keresőszavakra.