Imádjuk ezeket az ingyenesen letölthető felnőttszínezőket

2020. április 11.
Már-már azt hittük, hogy végleg lecsengett a felnőttszínezők trendje, de aztán jött a koronavírus, és ismét rá kellett, hogy jöjjünk, mennyire jó egy kicsit félretenni a híreket, kikapcsolni a közösségi médiát, és belefeledkezni egy-egy aprólékos minta színezésébe. Jól tudják ezt a következő hazai és nemzetközi művészek, illetve intézmények is, akik a krízishelyzetre villámgyorsan reagálva ingyenesen elérhetővé tették ezeket a szebbnél szebb színezőket. Nyomtassuk ki, vagy illesszük be őket grafikai programba, és már mehet is az alkotás!

1. Anna Amelie

Oláh Anna egyedi stílusát ezer közül is megismernénk. A tervező első színezőkönyvét ingyenesen letölthetjük ITT, sőt ha megosztjuk az Instagramon a művünket, akkor még nyereménnyel is gazdagodhatunk!

View this post on Instagram

A|A LINES coloring book #1 🎨 Egy már rég tervezett projekttel szeretnénk kedveskedni Nektek, aminek kapcsán elérhető az A|A LINES első színező füzete. ( link a bio-ban ) Az első számot ingyenesen elérhetővé tettük, hogy az otthon töltött idő ne teljen kreativitás nélkül! Töltsd le, nyomtasd ki, színezd ki kedved szerint és ha kész töltsd fel az Instagramra betagelve az @annaamelie_lines és @annaameloeofficial oldalakat. Alkotásaitokat megosztjuk Instastorynkban és a kedvenceinket nyereménnyel jutalmazzuk! Alkotásra fel! 🧑🏻‍🎨 A kialakult korona vírus helyzetben a legjobb amit tehetsz hogy otthon maradsz önkéntes karanténban.🙏🏼 Tudjuk hogy ez nem egyszerű sok esetben, de próbáljuk a legjobbat kihozni ebből az időszakból és erre buzdítani Téged is! Elérkezett a pillanat, hogy végre a rohanó hétköznapok után egy kis időt tölts szeretteiddel, kiolvasd azt a már rég elkezdett könyvet vagy újrakezdd rég elfeledett hobbidat. Mi a kollekciónk tervezésén és újabb ötleteken dolgozunk otthon amik megújítják, fejlesztik és még érdekesebbé teszik a márkánkat. Vigyázzatok magatokra és egymásra! A|A team 👩🏼‍🦲🧔🏽

A post shared by • A N N A A M È L I E • (@annaamelieofficial) on

2. Illuxtratgirl

Mészáros Lúcia munkáival már a Marie Claire-ben is találkozhattatok, most pedig a karanténnapokra egy ingyenesen letölthető divatszínezőt is tervezett nekünk telis tele csodaszép portrékkal.

3. Alja Horvat

Alja Horvat gyönyörű virágokkal díszített nőalakjainak egyedisége például az érzékeny színhasználatban rejlik. Ha elsajátítanád a hozzá hasonló színkezelést, vagy esetleg teljesen más hangulatba vinnéd el a rajzokat, akkor most itt a lehetőség! A szlovén művész az ingyenesen letölthető képeihez a hírlevelére feliratkozóknak küld linket e-mailben.

4. A Néprajzi Múzeum ajándéka

A jelenleg költözés alatt álló Néprajzi Múzeum a rajzgyűjteményéből válogatott néhány szemrevaló motívumot, amik nagyon is megállják a helyüket színezőként. Akár ivótülök, szűr vagy kisszék födél díszítményét is kedvünkre dekorálhatjuk otthon! ITT találhatjuk mindegyiket.

5. Külföldi múzeumi gyűjteményekből is válogathatunk

A múzeumokat nemcsak az online tárlatvezetés miatt éltetjük most, a karanténidőszak alatt, hanem azért is, mert a világ legnevesebb gyűjteményei úgy döntöttek, kiválasztanak néhány olyan muzeális értékű rajzot, amely akár színezőként is megállja a helyét, és ezeket ingyen elérhetővé tették a felületeiken. ITT a New York Botanical Garden, ITT az Oxford Egyetem, ITT a Getty és ITT a Smithsonian gyűjteményének egy-egy darabját színezhetjük.