Kifejlesztették a tökéletes tésztát

2021. március 31.
A cascatelli névre keresztelt tészta formáját úgy alakították ki, hogy a lehető legtökéletesebben felszívja a szószokat, és még a villánkra is könnyű legyen felszúrni.

A penne, a fussili, az orecchiette meg a strozzapreti után itt egy újabb tésztafajta, ami megalkotói szerint minden eddiginél tökéletesebbre sikerült. Dan Pashman, a The Sprokful Podcast házigazdája az amerikai Sfoglini tésztaműhellyel közösen fejlesztette ki a cascatelli névre keresztelt tésztát, ami állítólag kiválóan megfelel a tészták minőségét jelző (Pashman által meghatározott) három kritériumnak. Ezek a szósszal való maximális bevonódás képessége, a könnyű villára szúrhatóság és a kellemes harapásérzet.

A tészta egyébként egy félbevágott csőtésztára hajaz, amit kis fodrokkal toldottak meg, hogy még több szószt tudjon magára vonni. Ha valaki igazán elvetemült tésztarajongó, hallgassa meg Pashman ötrészes podcastsorozatát a tészta kifejlesztésének folyamatáról!

Forrás: Kottke

Olvass tovább!