Nyitott mobiltemplomban imádkozhatunk a vírus idején

2021. április 16.
A Colab-19 építészeti stúdió egy végtelenül egyszerű szerkezettel oldotta meg, hogy a hívek biztonságosan látogathassák az istentiszteleteket koronavírus idején is.

Ebben a nehéz időszakban sokan keresnek menedéket a hitben, ugyanakkor a zárt, rosszul szellőző templomok kifejezetten magas kockázatot jelentenek a vírus szempontjából. Ezt a problémát oldotta meg a Colab-19 építészeti stúdió különleges, keresztet formázó mobil templomszerkezetével.

nyitott-mobil-templom-bogota-colab-19

A Bogotában található, végtelenül egyszerű „instant templom” gyakorlatilag teljesen nyitott: az oszlopos tartóvázon alumíniumlemezekből alakították ki a tetőt, hogy védjen az időjárás viszontagságaitól. A meghittebb hatás érdekében fehér szúnyoghálót feszítettek az oszlopok közé, így a hívek annak ellenére is érezhetik a spiritualitást és az intim jelenlétet, hogy valójában egy parkoló közepén, egymástól biztonságos távolságra elhelyezett műanyag székeken ülnek.

nyitott-mobil-templom-bogota-colab-19

nyitott-mobil-templom-bogota-colab-19

A templom előnye, hogy könnyen szállítható, és gyakorlatilag bárhol egyszerűen felállítható, így a világon bárhol, bármikor segíthet Covid-biztossá tenni az istentiszteleteket.

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!