Katalin hercegné ezzel a két trükkel teszi elviselhetővé a magas sarkút

2021. május 16.
Valljuk be, a magas sarkú nem kényelmes. Még egy hercegnének sem. Ám két olyan stílustitka is van Katalin hercegnének, melyekkel hosszú órákig is képes fájdalom nélkül viselni a legmagasabb tűsarkút is.

A királyi feladatok ellátása tulajdonképpen azt jelenti, hogy Katalin hercegné folyamatosan talpon van, vagy inkább sarkon. Ugyanis Cambridge hercegnéje a legritkább esetben visel lapos talpú cipőket olyankor, ha a nyilvánosság előtt kell megjelennie, erre igaziból csak akkor van esélye, ha valamilyen sporteseményt látogat meg. „Vannak azonban olyan stílustrükkök, melyekkel kényelmesebbé lehet tenni a magas sarkút, ugyanakkor a megjelenést sem rontják” – mondta Myka Meier királyi etikettszakértő. 

katalin-hercegne-magassarku-kenyelem

Harisnya csúszásgátló párnázattal

Nagyban megkönnyíti a magas sarkú viselését, ha a harisnya nem csúszkál el a cipőben, így nem fárasztja a lábfej izmait azzal, hogy próbál kapaszkodni a lábfej, hogy ne csússzon előre a cipőben. Mindenki ismeri azt az égő érzést a nagylábujj alatti talppárnában, amikor a test súlypontja túlságosan előre kerül a tűsarkúban. Katalin hercegné kedvenc márkája a John Lewis, itt vásárolják számára a gélpárnával ellátott harisnyákat, mely segít megtapadni a lábnak a cipőben. 

katalin-hercegne-magassarku-kenyelem

Néhány fotón az éles szeműek ki is szúrhatták a gélpárnás harisnyát a hercegné lábán, így például a 2011 júliusában, Kanadában készült képeken.

Bőr talpbetét

Meier elmondása szerint Katali hercegné köztudottan használ a cipőiben talpbetétet, ám nem akármilyet. Alice Bow bőrből készült, csúszásgátló talpbetéteket helyez cipőibe, hogy kényelmesebbek legyenek a lábnak, és több órán át is kibírható legyen az álldogálás és séta a magas sarkakon.

katalin-hercegne-magassarku-kenyelem

Szerencsére a királyi protokoll nem tartalmaz előírásokat arra, konkrétan milyen lábbelit kell viselnie a királyi fenségeknek, és hogyan tehetik (vagy hogyan nem tehetik) kényelmesebbé ezeket. Egyetlen egy fontos szabály van, melyre maga II. Erzsébet is szigorúan ügyel: soha nem jelenhetnek meg a testszínű harisnya nélkül a brit királyi család tagjai, ha olyan eseményen vesznek részt, ahol magas sarkúban kell megjelenniük. A királynő másik rigolyája, hogy jelenlétében nem viselhet senki telitalpú cipőt. Bár Katalin hercegné előszeretettel vesz fel ilyen, a kényelmesebb magas sarkúk közé tartozó fazont, ha jól megfigyeljük, a királynő közelében még ő sem viselte soha.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!