Az egyszer használatos műanyagokkal szeretné felvenni a harcot a Gustavo Maggio és Wendy Chua által alapított szingapúri Forest and Whale dizájnstúdió. A Reuse tálka különlegessége, hogy használat után teljes mértékben komposztálható, de akár emberi fogyasztásra is alkalmas – hiszen a gabonafeldolgozás során hátramaradt maghéjból készül.
A finomra őrölt héjat kis mennyiségű természetes kötőanyaggal és vízzel keverik, majd fémformákban préselik őket magas hőfokon. A kész alapanyagból aztán mutatós elviteles dobozkák készülnek, amik már az „evőeszközt” is tartalmazzák – az alkotók szándéka szerint a dobozkából darabokat törhetünk, amikkel kikanalazhatjuk az ételt, csak úgy, mintha kenyérdarabokat használnánk.
Ha valamiért még sincs kedvünk elfogyasztani őket, a Reuse tányérok 30 nap alatt bomlanak le teljesen.
Forrás: Dezeen