Gyönyörű antológia a kortárs brazil tipográfiáról

2021. június 08.
Az angol nyelvű kiadvány a brazil Tupigrafia magazin húsz évét öleli fel, bemutatva a kortárs dél-amerikai betűművészet legizgalmasabb alakjait.

A Claudio Rocha és Tony de Marco által gondozott lap 2000 óta mutatja be a legizgalmasabb kortárs betűművészeket – Brazíliából, és az egész világról. Az eredetileg portugál nyelven publikált Tupigrafia vizuálisan elképesztően izgalmas módon mesél a grafika egyik fontos szegletéről, ezáltal pedig abszolút hiánypótló kiadványnak tekinthető.

tupigrafia-betu-antologia-brazil-muveszet

Szerencsére a Lazy Dog Press nemrégiben felkarolta az ügyet, és egy angol nyelvű antológiát állítottak össze a 2000 óta megjelent összesen 13 számból. A kötet rengeteg izgalmas, experimentális műalkotást rejt brazil art deco művésztől a focizó betűkön át az 1960-as évek legizgalmasabb brazil albumborítóiig. Megtaláljuk a Tupigráfia 13 különböző borítóját, de brazil könyvborítókat, graffitiket és szabadtéri installációkat is nézegethetünk. Igazi kötelező „coffee table könyv” a tipográfia és a grafika szerelmeseinek!

tupigrafia-betu-antologia-brazil-muveszet

tupigrafia-betu-antologia-brazil-muveszet

tupigrafia-betu-antologia-brazil-muveszet

Olvass tovább!