Viselőjéhez igazodik az inkluzív ruha

2021. július 08.
A wearable tech területén kísérletező cég olyan kollekciót alkotott, melynek darabjai a viselő testalkatához idomulva tágulnak és szűkülnek.

A londoni Petit Pli korábban már készített a kicsikkel együtt növekvő gyerekruhát, mostani kollekciójukkal azonban tényleg minden nemre és testalkatra gondoltak. A wearable tech területén kísérletezgető stúdió olyan speciális, monoszálas poliészterből készült ruhadarabokat dobott piacra, melyek viselőjükhöz idomulva tágulnak és szűkülnek. A stúdió alkotói azt szeretnék, ha különleges ruhadarabjaikkal csökkenthetnék a divatipar környezetszennyezését, miközben kényelmes viseletet biztosítanak minden embernek – különös tekintettel a terhes nőkre, akiknek rengeteget változik a testük a közel egy év leforgása alatt.

petit-pli-uniszex-tech-ruha-tagul-szukul

Az uniszex kollekció egy letisztult, ujjatlan felsőből és egy testhezálló nadrágból áll, mindkettő fekete színben érkezik, a tágulást segítő, egyben pedig dekoratív funkciót is ellátó bordázással. A Petit Pli szerint a rugalmasan alkalmazkodó darabok extrakényelmes viseletet biztosítanak mindenkinek, ráadásul a monoszálas anyagot még újrahasznosítani is könnyebben lehet, mint más, hagyományos szintetikus textileket.

petit-pli-uniszex-tech-ruha-tagul-szukul

petit-pli-uniszex-tech-ruha-tagul-szukul

petit-pli-uniszex-tech-ruha-tagul-szukul

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!