Különleges ruhadarab segít a stroke utáni rehabilitációban

2020. október 02. |

A speciális technológiával készülő ruhadarabok mérik a test izmainak aktivitását, és kifejezetten stílusosak is.

Jessica Smarsch Connextyle névre keresztelt kollekciójának darabjai a stroke túlélők rehabilitációját segítik: az úgynevezett TexPCBs-technológiával készülő felsők termoplasztikus rétegekből és ezüstbevonatú matériából állnak, így olyan elektródákat hoznak létre, amik mérik a test izmainak aktivitását. Az izomaktivitás mértékéről nyert információkat aztán a ruhadarab külsejére rögzített feldolgozó modulra küldik, így könnyebben követhető a stroke utáni rehabilitáció folyamata.

Az elmúlt években rengeteg izgalmas wearable tech (hordható technológia) darab jelent meg, köztük sok olyan is, ami az egészségvédelem vagy a rehabilitáció jegyében készült – gondoljunk csak a menstruációs görcsöket csökkentő okos ruhadarabokra. A Connextyle különlegessége, hogy a minimalista, geometriai elemekkel díszített darabok kifejezetten stílusosak is, így valószínűleg sokkal szívesebben viselik majd azok, akiknek szükségük van rá. Mutatjuk a felsőkhöz készült csodaszép fotókat:

DesignBoom

Olvass tovább!

Technológia, tudomány és textilek határán

Technológia, tudomány és textilek határán

Dolgoztak a Diorral és a Blade Runner 2049 készítése során is ott hagyták a kézjegyüket: egy fiatal magyar textilművészből és egy mexikói audiovizuális művészből álló duó különleges interakciója.

Szólj hozzá te is!

Még több Napi design