Spéci bútorkollekció készült az otthoni munkához

2021. február 22.
A stockholmi Beckmans College of Design hallgatóinak bútorkollekciója az otthonok és irodák belső tereinek találkozásából született.

A koronavírus miatt sokkal többen dolgoznak otthonról, mint valaha, és bár sokáig csak átmeneti megoldásként tekintettünk a home office-ra, még az is lehetséges, hogy néhány munkahely hosszú távon is a távolmaradás mellett dönt. Ez persze rögtön felveti a kérdést: milyen az ideális otthoni munkakörnyezet?

butor-home-office-beckmans-stockholm

Ebből indultak ki a stockholmi Beckmans College of Design hallgatói is, akik a Stockholm Design Weeken mutatták be különleges, otthoni munkához tervezett bútoraikat. A projekt különlegessége, hogy a diákok helyi bútorgyártókkal együttműködve le is gyártották a megálmodott darabokat.

butor-home-office-beckmans-stockholm

A kollekcióban található például olyan laptoptartó állvány, amit kényelmes fotelekhez is könnyedén odahúzhatunk, vagy olyan szék, ami valahol az irodai székek és a fotelek között van – előbbinél garantáltan nagyobb kényelmet biztosítva. Terveztek nappali pihenésre alkalmas heverőt, ami egyszerre dizájnos pad is, és olyan éjjeli szekrényt, amelynek rekeszeiben akár fontos iratokat is tárolhatunk.

butor-home-office-beckmans-stockholm

Minden egyes darab tervezésekor szem előtt tartották, hogy könnyedén mozgatható, praktikus és sokoldalúan használható darabokat hozzanak létre, amik egyszerre használhatóak hagyományos háztartási és irodai célokra is.

butor-home-office-beckmans-stockholm

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!