Cuki állatfigura garantálja a gyerekek biztonságát a vízben

2021. augusztus 09.
A háton hordható figura segít, hogy a gyerek törzse egyenes maradjon a vízben, megelőzve ezzel a fulladást.

Az elmúlt időszak tragikus hazai eseményei kapcsán megint sok szó esik a mentőmellény használatának fontosságáról és a megfelelő vízbiztonság megtanításáról. A vízimentők többek között arra biztatják a szülőket, hogy ne hagyják felügyelet nélkül a vízben a kisgyerekeket (legyenek tőlük karnyújtásnyi távolságra, pláne ha még nem úsznak olyan ügyesen), és hogy a vízi sportokhoz mindenki viseljen mentőmellényt.

fibby-uszas-gyerekek-fulladas-biztonsag

A holland Fibby úgy ígér biztonságos vízi játékot a kicsiknek, hogy közben játékos formája miatt szívesen viselik majd a gyerekek: a 2-6 éveseknek kifejlesztett háton hordható állatka titka, hogy a vízben lévő gyerek törzsét függőleges helyzetben tartja, ezzel is segítve, hogy a fejük a felszín felett maradjon. A Fibby-t a Dutch Don’t Drown Foundationnel (Holland Fulladás Elleni Alapítvány) közösen fejlesztették ki, és hosszú távú céljuk, hogy a Fibby segítségével biztonságos körülmények között tanulhassanak úszni a gyerekek – hogy végül már a segédeszköz nélkül is ügyesen úszhassanak. Ehhez kifejlesztettek egy mobilapplikációt is, amiben a mókás figura segítségével gyakorolhatnak a kicsik.

Fontos megjegyezni, hogy a mindenféle segédeszközök önmagukban sosem elegendőek a teljes biztonsághoz, és a legjobb, ha a gyerekek csakis (lehetőleg jól úszó) felnőttek mellett tartózkodnak a vízben, mindig felmérve, hogy a körülmények (a víz mélysége, az időjárás, stb.) megfelelőek-e a családi fürdőzéshez.

Olvass tovább!