Így néz ki a könyvtárból átalakított luxushostel

2021. augusztus 02.
Aarhus városának régi könyvtárát alakították át egy olyan szálláshellyé, ami valahol a hagyományos hostelek és hotelek közé tehető.

A Brøchner Hotels megnyitotta első szálláshelyét Koppenhágán kívül, ami se nem igazán hostel, se nem teljesen hotel. Az Aarhus városi könyvtárának épületéből kialakított BOOK1 Design Hostelben megvannak a tipikusan hostelekre jellemző elemek, például a közös mosoda, az emeletes ágyak, a pingpongasztalok, és persze a hotelekhez képest jóval nyomottabb ár. Ugyanakkor a dizájn kifejezetten luxushangulatot tükröz: privát szobákat, szaunát és izgalmas belsőépítészeti megoldásokat is bőven találni.

book1-design-hostel-dania-konyvtar

Az alkotók szerint a BOOK1 (ami stílusosan az épület korábbi funkciójáról kapta a nevét) tökéletes a modern utazók számára, akik különleges kalandokra vágynak, de azt már mi választhatjuk meg, hogy milyen komfortfokozatot találunk kényelmesnek: a kapszulaszobáktól a privát lakosztályokig többféle konstrukció közül válaszhatunk.

book1-design-hostel-dania-konyvtar

A hostel kialakítása közben igyekeztek megtartani az 1934-ben épült könyvtár eredeti építészeti struktúráját, ez pedig csak még izgalmasabbá teszi az eleve különleges teret.

book1-design-hostel-dania-konyvtar

book1-design-hostel-dania-konyvtar

Forrás: Design-Milk

Olvass tovább!