Végtelen installáció épült Hongkongban

2021. augusztus 10.
Az egymásba kanyarodó fából készült ívek végtelen görbéket alkotva mesélnek az idő változásáról, és a benne lévő állandóságról.

A Kwun Tong főterén álló installáció a Time Loop címet kapta: az önmagába csavarodó, végtelen forma az idő természetét igyekszik megragadni, reflektálva a hongkongi városrész változásaira is. A közösségi játszó- és pihenőhelyként is használható köztéri alkotás mögött álló művész, Paul Cocksedge a Dezeennek elmondta, hogy az installációval elsősorban Kwun Tong építészeti transzformációjának szeretett volna emléket állítani.

paul-cocksedge-time-loop-installacio-hongkong

„Szerettem volna reflektálni erre az áramlása, ahogyan a városrész karaktere alakult és fejlődött az idők során. Az eredeti terveimben olyan formát próbáltam alkotni, amelyek folyamatos mozgásban vannak, kezdet és végpont nélkül.” A közel négy méter magas építmény használatra hívja a környék lakóit: a gyerekek számára izgalmas mászókát, míg a felnőtteknek kényelmes pihenőhelyet kínál. Így pedig nemcsak gyönyörködtet, hanem izgalmas kapcsolódási pontot is teremt a környéken élők számára.

paul-cocksedge-time-loop-installacio-hongkong

paul-cocksedge-time-loop-installacio-hongkong

Olvass tovább!