Vidám és funkcionális kerámiákat készít a magyar lány

2021. augusztus 17.
Levélmotívummal díszített tálak, bájos arcú vázák és pöttyös szappantartók kerülnek ki Sadik Leyla műhelyéből.

Bár egyre többen foglalkoznak olyan új hullámos kézműves tevékenységekkel, mint a kerámiázás, még mindig lehet egyedi hangokra bukkanni. A Leyla Ceramics mögött álló Sadik Leyla alkotásai szerethetőek, bájosak és funkcionálisak: az agyagot úgy formálja meg, hogy a különleges tárgyakat ne féljünk használni, így azok valóban mindennapi életünk részei lehetnek.

leylas-ceramics-keramia-magyar

Instagram-oldalán olvasható bemutatkozójában Leyla elárulja, hogy még gyerekkorában ismerkedett meg a kerámiázással, és hogy már akkor beleszeretett az alkotásba: „Boldoggá tesz, hogy egy agyagmasszába életet, formát, szépségét önthetek. A szabadság érzete, hogy bármit megformázhatok, ami a fejemben megszületik” – írja.

leylas-ceramics-keramia-magyar

leylas-ceramics-keramia-magyar

leylas-ceramics-keramia-magyar

Kerámiái és festési stílusa a műfajban népszerű naivitást követi, de a formázás sosem válik öncélúvá: használható, többféle enteriőrbe is jól idomuló alkotásokat készít. Tárgyai mögött személyes élmények, emlékek állnak, a végeredmény mégis sokak által szerethető – jó példa erre a Jóbarátokból inspirálódott gyümölcsöstál, ami egy teljes generáció kedvenc sorozata előtt tiszteleg.

leylas-ceramics-keramia-magyar

Nézzetek szét Leyla oldalán, érdemes!

Fotók: Leyla Ceramics (Instagram: @leyla_ceramics)
Webshop: leylaceramics.bigcartel.com

Olvass tovább!