Vissza a kollégiumba: ezekre lesz szükség

2021. augusztus 28. |

Sok fejtörést okoz a szülőknek és a fiataloknak is, hogy mit is kell vinni a kollégiumba, mi az ami jól jöhet, és segíti abban, hogy minél komfortosabban érezze magát a diák. Sokszor a legapróbb dolgok tudnak a legjobban hiányozni, ezért Bernáth Melinda, a Smarta bloggere összegyűjtött 9 dolgot, ami jól jöhet a kollégiumi szobában.

1. Koffein

kave-kollegium

Van aki reggel nem ébred fel kávé nélkül, de van akinek a tea kell. Érdemes egy kisebb kapacitású (úti) vízforralót beszerezni – ha engedi a kollégium –, és vinni mellé instant kávét, teafiltert, cukrot. ZH- és vizsgaidőszakban mindenképp jól fog jönni!

2. Tányér, bögre, evőeszköz

szendvics-keszites-koli

Érdemes komplett szettet vinni a kollégiumba, amiből lehet enni-inni, kisebb és nagyobb poharat, evőeszközöket, vágó kést, konzervnyitót. Jó szolgálatot tehet egy 2 szeletes szendvicsütő is, ha meleg kajára vágysz, vagy már megszáradt a kenyér. És egy-két egyszerűbb szendvics eceptet is érdemes kézközelben tartani.

3. Mosogatás a kollégiumban

Ha már van saját poharunk, tányérunk, azokat tisztán is kell tartani, így nem árt ha viszünk egy kisebb flakon mosogatószert és mosogatószivacsot.

4. Tartós élelmiszer

milyen-konzerv-jo-a-kollegiumba

Szintén érdemes néhány doboz egytálételt beszerezni, amit csak forró vízbe kell állítani, és már lehet is enni. A pástétom, löncshús, vagdalt pedig mindig életet menthet (vagy jó lehet cserealapnak), és ezeket nem is kell hűtőben tárolni, hiszen a kollégiumi közös hűtőkből sok mindennek lába kél.

5. Mosás a koliban

Ha van lehetőség a koliban mosni, akkor érdemes beszerezni mosószert és öblítőt is, hogy ha hétvégén hazamész a szülőkhöz, akkor ne 2 heti szennyest kelljen cipelni. Ha van egy doboz , az is hasznos, mert a zsíros kenyéren finom, a ruhából pedig kiszedi a vörösborfoltot.

6. Törölgetés

Jó ha van pár tekercs papírtörlő is a szekrényedben, hiszen azon túl hogy le tudod vele törölni az asztal, ha kiborul valami, el tudod törölni az evőeszközöket, jó szalvéta és papír zsebkendő helyett is. És a vécépapírról se feledkezz meg, mert sajnos az a legtöbb koliban nincs.

7. Tanulás a kollégiumban

tanulas-kollegiumban

A koliban más körülmények vannak, mint otthon, nem is biztos, hogy lesz külön íróasztalod, ahol tanulhatsz, ezért érdemes lehet rendszerezőket, tárolókat is beszerezni, amibe össze tudod rakni tanulás végén a dolgaidat. Hasznos lehet egy olvasólámpa is, hogy megfelelő világítás mellett tudj tanulni.

8. Tárolás

A szekrényben, hogy ne uralkodjon el a káosz, érdemes néhány kisebb kosarat beszerezni, amiben a fehérneműket, piperét és mindenféle apró cuccot tudsz tárolni. Ha van az ágy alatt hely, akkor érdemes egy ágy alatti tárolót is magaddal vinni, mert nagyon praktikus lehet!

9. Fő a higiénia

Nagyon sokan csak a koliban szembesülnek a zuhanyzói viszonyokkal, és nem készülnek gumipapuccsal. Pedig, ha nem akarunk egzotikus tenyészetet a lábunkon, érdemes beszerezni egyet.

Szerző: Bernáth Melinda (Smarta) Fotó: Unsplash.com

Még több hasznos tippért kattints

a Smarta.hu-ra!

Olvass tovább!

Tippek a stresszmentes ovi- és iskolakezdéshez

Tippek a stresszmentes ovi- és iskolakezdéshez

Nagy változással jár a kicsik életében, amikor kiszakadnak a már megszokott, biztonságos otthonukból és új környezettel, pedagógusokkal, gyerekekkel és megoldandó szituációkkal találkoznak. Bloggerünk, PandArte ad pár hasznos tippet arra, hogyan lehet elsimítani és feloldani az ezzel járó feszültségeket!

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód