Vissza a kollégiumba: ezekre lesz szükség

2021. augusztus 28.
Sok fejtörést okoz a szülőknek és a fiataloknak is, hogy mit is kell vinni a kollégiumba, mi az ami jól jöhet, és segíti abban, hogy minél komfortosabban érezze magát a diák. Sokszor a legapróbb dolgok tudnak a legjobban hiányozni, ezért Bernáth Melinda, a Smarta bloggere összegyűjtött 9 dolgot, ami jól jöhet a kollégiumi szobában.

1. Koffein

kave-kollegium

Van aki reggel nem ébred fel kávé nélkül, de van akinek a tea kell. Érdemes egy kisebb kapacitású (úti) vízforralót beszerezni – ha engedi a kollégium –, és vinni mellé instant kávét, teafiltert, cukrot. ZH- és vizsgaidőszakban mindenképp jól fog jönni!

2. Tányér, bögre, evőeszköz

szendvics-keszites-koli

Érdemes komplett szettet vinni a kollégiumba, amiből lehet enni-inni, kisebb és nagyobb poharat, evőeszközöket, vágó kést, konzervnyitót. Jó szolgálatot tehet egy 2 szeletes szendvicsütő is, ha meleg kajára vágysz, vagy már megszáradt a kenyér. És egy-két egyszerűbb szendvics eceptet is érdemes kézközelben tartani.

3. Mosogatás a kollégiumban

Ha már van saját poharunk, tányérunk, azokat tisztán is kell tartani, így nem árt ha viszünk egy kisebb flakon mosogatószert és mosogatószivacsot.

4. Tartós élelmiszer

milyen-konzerv-jo-a-kollegiumba

Szintén érdemes néhány doboz egytálételt beszerezni, amit csak forró vízbe kell állítani, és már lehet is enni. A pástétom, löncshús, vagdalt pedig mindig életet menthet (vagy jó lehet cserealapnak), és ezeket nem is kell hűtőben tárolni, hiszen a kollégiumi közös hűtőkből sok mindennek lába kél.

5. Mosás a koliban

Ha van lehetőség a koliban mosni, akkor érdemes beszerezni mosószert és öblítőt is, hogy ha hétvégén hazamész a szülőkhöz, akkor ne 2 heti szennyest kelljen cipelni. Ha van egy doboz , az is hasznos, mert a zsíros kenyéren finom, a ruhából pedig kiszedi a vörösborfoltot.

6. Törölgetés

Jó ha van pár tekercs papírtörlő is a szekrényedben, hiszen azon túl hogy le tudod vele törölni az asztal, ha kiborul valami, el tudod törölni az evőeszközöket, jó szalvéta és papír zsebkendő helyett is. És a vécépapírról se feledkezz meg, mert sajnos az a legtöbb koliban nincs.

7. Tanulás a kollégiumban

tanulas-kollegiumban

A koliban más körülmények vannak, mint otthon, nem is biztos, hogy lesz külön íróasztalod, ahol tanulhatsz, ezért érdemes lehet rendszerezőket, tárolókat is beszerezni, amibe össze tudod rakni tanulás végén a dolgaidat. Hasznos lehet egy olvasólámpa is, hogy megfelelő világítás mellett tudj tanulni.

8. Tárolás

A szekrényben, hogy ne uralkodjon el a káosz, érdemes néhány kisebb kosarat beszerezni, amiben a fehérneműket, piperét és mindenféle apró cuccot tudsz tárolni. Ha van az ágy alatt hely, akkor érdemes egy ágy alatti tárolót is magaddal vinni, mert nagyon praktikus lehet!

9. Fő a higiénia

Nagyon sokan csak a koliban szembesülnek a zuhanyzói viszonyokkal, és nem készülnek gumipapuccsal. Pedig, ha nem akarunk egzotikus tenyészetet a lábunkon, érdemes beszerezni egyet.

Szerző: Bernáth Melinda (Smarta) Fotó: Unsplash.com

Még több hasznos tippért kattints

a Smarta.hu-ra!

Olvass tovább!