Személyes zine az anyává válás meghatározó hónapjairól

2021. augusztus 30.
Markó Luca limitált kiadású zine-je, a Türelemjáték a terhesség izgalmakkal és feszültségekkel teli, meghatározó időszakáról mesél 18 analóg fotón keresztül. A kiadvány egyszerre személyes napló, és sokak által átélhető lenyomata egy meghatározó időszaknak.

Markó Lucát korábban már bemutattuk az oldalon, akkor elsősorban a Luszil Studio kézzel hímzett termékei és egyedi printjei kapcsán. Mai kedvencünk sok szempontból különleges darab: a Luca képzőművészeti gyökereihez visszanyúló zine-ben egy olyan radikálisan személyes és őszinte sorozatot láthatunk, amihez mégis rengetegen tudunk kötődni. A Türelemjáték (Waiting Game) a terhesség várakozással, feszültségekkel és izgalommal teli időszakát ragadja meg kiszakított pillanatokon keresztül, melyeken a szépség és boldogság ugyanúgy helyet kap, mint a változó testtel kapcsolatos ambivalens érzések.

marko-luca-turelemjatek-terhesseg-zine-foto

A terhesség kilenc hónapja a legtöbb nő számára meghatározó életszakasz, amiben elképesztő sebességgel alakul át a testünk és az egész életünk – Luca zine-je egyszerre állít emléket ennek a fontos periódusnak, miközben lehetőséget ad arra is, hogy a várandósság módosult tudatállapotból kilépve, egy objektív szemmel tekintsünk ezekre a hónapokra.

marko-luca-turelemjatek-terhesseg-zine-foto

A fények és textúrák játékának szépségei mögött megjelennek olyan szorongatóbb érzelmek is, mint a terhesség során gyakran megtapasztalt magány, az ismeretlentől való félelem és a kapcsolatok változásai miatt átélt szorongás. Ezek az érzések és tapasztalatok együtt rajzolják ki a terhesség során megélt komplex, intenzív belső világot.

marko-luca-turelemjatek-terhesseg-zine-foto

A 18, analógra fotózott képből álló Türelemjátékból mindössze 50 példány készült, még több információ Luca weboldalán.

Olvass tovább!