Csomagolásból készült bútorok figyelmeztetnek a túlfogyasztásra

2021. szeptember 27.
Vadim Kibardin eldobott kartonpapírból és csomagolásokból alkotja meg szoborszerű bútorait, melyek a túlfogyasztás problémáira hívják fel a figyelmet.

Vadim Kibardin dizájner Totem kollekciója a művész korábbi darabjaihoz hasonlóan papírhulladékból készült, azonban itt a szokásos egyszínű dizájn helyett a matéria megmutatására fektette a hangsúlyt. Egyszerű, szoborszerű ülőbútorain népszerű édességek, nassolnivalók vagy éppen alapvető élelmiszerek csomagolásait fedezhetjük fel. A kollekció beszédes elnevezése és az élelmiszer-hulladékok funkcionalizálása erőteljes gesztussal mutatja be, mennyire a fogyasztás rítusai köré szerveződik a modern ember élete.

Kibardin megfogja az eszeveszett túlfogyasztásban termelt szemetünket, és kiveszi azt a szemetestartály jótékony sötétjéből, hogy a nappalink közepén tolja újra az arcunkba. Darabjai egyszerre mutatnak fricskát a dizájnvilágnak és a hétköznapi embernek, miközben önreflexióra is késztetik az alkotót, hiszen Kibardin hasonlóan letisztult bútorokat készít jóval nemesebb alapanyagokból.

Forrás: Design-Milk

Olvass tovább!