Gyönyörű otthon lett az angol pajtából

2021. szeptember 28.
A 200 éves kőfalak megtartásával újították fel, és alakították modern otthonná az angol vidéken álló pajtát.

A több mint 10 hektáros, elhagyatott alapterületen, Devon környékén álló pajta átalakítását a londoni TYPE sútdió vezényelte, amelynek elsődleges célja az volt, hogy az eredeti struktúrák és a 200 éves kőfalak megtartása mellett adjon teljesen új arcot az épületnek. A munka egy nagyobb projekt állomása volt, melynek célja, hogy a használaton kívüli mezőgazdasági épületekből dizájnos, de környezetbarát módon működő kisbirtokokat hozzanak létre.

A 199 négyzetméteres otthont még 1810-ben építették, eredetileg terményeket és teheneket tartottak benne. Az átalakítás előtt az épület használaton kívül volt, és az évek alatt meglehetősen rossz állapotba került: a teteje hiányzott, a támfalakat pedig benőtte a gaz. A TYPE mindenképpen szerette volna megtartani a jellegzetes formát, és kihasználni a pajta sajátosságaiból fakadó tágas, egybefüggő belső tereket, miközben olyan otthon kialakítására törekedtek, amelybe akár gyerekekkel is be lehet költözni.

A kőfalak naturalisztikus hangulatát faburkolatokkal és letisztult fabútorokkal egészítették ki, és tónusokban is a földszíneket követték. A belsőépítészeti munkáknál a kényelmes, élhető, de nem túl tolakodó, légies berendezés volt a cél, a helyiségeket puha textilekkel és nagy méretű szőnyegekkel tették kicsit otthonosabbá.

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!