Egy készlet, amivel a négyévesek is divattervezők lehetnek

2021. november 02.
A Puzzlewear készlet segítségével a 4–12 éves korosztály saját ruháit tervezheti meg színes gyapjúdarabokból. A különleges szett nemcsak kreativitásra, de fenntarthatóságra is tanítja a legkisebbeket.

Maija Nygren, a Puzzlewear mögött álló Almaborealis alapítója olyan készségfejlesztő gyerekjátékot szeretett volna alkotni, ami izgalmas kihívást jelent a 4–12 év közötti gyerekeknek, miközben a fenntarthatóságról tanítja őket. A DIY divattervező készle” elemei száz százalékig biológiailag lebomló skót gyapjúból készültek – az előre formára vágott textileket kis lyukakkal látták el, így a gyerekek könnyedén összevarrhatják a darabokat.

gyerekek-diy-ruha-varras-puzzlewear-fenntarthatosag

A készlet segítségével a kötés és a varrás alapjait is elsajátíthatják a gyerekek, ami Nygren szerint azért fontos, mert a fiatalabb generációk körében már szinte teljesen elveszett ez a tudás. A ruhakészítés képessége olyan tudást adhat kezükbe, ami nemcsak elkészíteni, de megbecsülni is segít az általuk viselt darabokat.

gyerekek-diy-ruha-varras-puzzlewear-fenntarthatosag

A Puzzlewearrel olyan színes, egyedi ruhadarabokat készíthetnek a gyerekek, amiket idővel átalakíthatnak, továbbfejleszthetnek, vagy ha megunták, teljesen lebonthatnak, hogy valami egészen újat alkossanak. A saját kezük által készített pulcsikat és felsőket pedig jó eséllyel sokkal szívesebben is viselik majd, mint a boltban vásárolt holmikat.

gyerekek-diy-ruha-varras-puzzlewear-fenntarthatosag

gyerekek-diy-ruha-varras-puzzlewear-fenntarthatosag

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!