Gombából és kutyaszőrből készült a fenntartható sneaker

2021. október 21.
Környezetbarát, lebomló zoknisneakert készített Emilie Burfeind német dizájner. A trendi, extravagáns fazon önmagában is megérdemli a figyelmet, de leginkább az alapanyagok dobják fel ezt a kiegészítőt.

Egy átlagos sneaker általában 12 különböző alapanyag felhasználásával készül, melyek közül sok nagyjából ezer évig ott marad majd a szemétdombokon. Ezzel szemben a német dizájner, Emilie Burfeind Sneature zoknisneakere biológiailag lebomló, és elhasználódás után akár komposztálható is. A különleges zoknisneaker alja gombamicéliumból készült, a lábat körülölelő felület pedig kutyaszőrből, amit Burfeind berlini kutyatartóktól kapott.

sneature-kutyaszor-gomba-sneaker-fenntarthato

A fűző nélküli, extravagáns fazonhoz a kozmetikázás során levágott kutyaszőrből magas minőségű, még a gyapjúnál is jobb hőtartási képességekkel bíró fonalat készítettek, ami egyébként nem precedens nélküli – ez az anyag Chiengora néven ismert már egy ideje.

sneature-kutyaszor-gomba-sneaker-fenntarthato

A kutyaszőr előnye, hogy a kizárólag a bundájukért tartott állatokkal szemben, a háztartásokban élő kutyák levágott és elhullatott szőrzete nem jelent plusz megterhelést a környezetnek. A Sneature cipő 3D kötési technológiával készült, ami nemcsak tovább zöldíti, de kifejezetten ellenállóvá és tartóssá is teszi a dizájnt.

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!