Visszatér az ikonikus Nokia telefon

2021. november 03.
A régi szép idők, amikor a telefont nem naponta, hanem hetente töltöttük, és az állandó függőség helyett tényleg csak hívásokra használtuk! Az ikonikus Nokia telefon most visszatér, és csak épp annyival okosabb, amennyivel muszáj.

Ha a legújabb okostelefonokhoz mérjük, a felújított Nokia 6310-es labdába sem rúghat: érintőképernyő helyett nyomógombokkal pötyöghetjük be az üzeneteket, mindössze 0.8 megapixeles képeket lőhetünk, és lemondhatunk a legmenőbb appok letöltéséről is. De az eredetileg 2001-ben debütált ikonikus dizájn értéke ma már nem is képességeiben, hanem az általa képviselt nosztalgiában és visszavágyódásban áll, és aki a 2000-es évek elején volt fiatal és büszke telefontulajdonos, valószínűleg egyáltalán nem lepődik meg a 6310-es felélesztésén.

nokia-6310-telefon-tech-nosztalgia

A Nokiát még 2016-ban vásárolta fel a finn HMD Global a Microsofttól, akik egy ideje már dolgoznak azon, hogy visszahozzák a brandet. A régi klasszikusnak egyébként még ma is vannak erényei: a pár óra alatt simán lemeríthető csúcstelefonokhoz képest az új 6310-es akár hetekig is simán bírja – használat nélkül 21 napig tud bekapcsolva lenni egy töltéssel, és csak 19 órányi telefonálással lehet lemeríteni. A HMD Global azért néhány újítást is eszközölt: a pixelkijelző kicsit nagyobb és szebb lett az eredetihez képest, a zenehallgatás érdekében pedig rádió is került a telefonba. És ami a legfontosabb: Snake is van rajta!

Az új Nokia négy színben érkezik és 82 dollárért (körülbelül 25 000 forint) tudjuk megvásárolni.

nokia-6310-telefon-tech-nosztalgia nokia-6310-telefon-tech-nosztalgia

Forrás: Design-Milk

Olvass tovább!