10 merész ötlet a modern fürdőszobához

2021. december 05.
Ha szeretnénk egy modern fürdőszobát, amit igazán magunkénak érezhetünk, akkor érdemes megnézni az aktuális fürdőszobatrendeket, összegyűjteni a saját elvárásainkat és hozzátenni az anyagi lehetőségeinket. Ezeknek a megfelelő kombinációjával megalkothatjuk az álomfürdőszobát. Bernáth Melinda, a Smarta bloggere tíz izgalmas tippet hozott nektek!

1. Monokróm modern fürdőszoba

monokrom-furdoszoba

Legyen szó akár világos, akár sötét árnyalatú fürdőszobáról, a monokróm színhasználat elegáns és tetszetős végeredményt nyújt. Nemcsak a csempetrendekben látjuk ezt a megoldást, de ugyanúgy a mosdó, a kád és a színes csaptelepek is részét képezik a színharmóniának. Ráadásul, ha még a textúrákat és az anyagokat is variáljuk, nem csak az árnyalatokat, akkor nagyon inspiráló, izgalmas végeredményt kapunk.

2. Kék és rózsaszín a fürdőszobában

rosegold-csaptelep-grohe

A klasszikus fehér és fekete dominanciája mellett 2022-ben a kék és a rózsaszín különböző árnyalatainak kombinációi is helyet kapnak. Ha valaki fiatalosabb, játékosabb fürdőszobára vágyik, akkor a vattacukor árnyalatokat jól lehet kombinálni. Klasszikusabb enteriőr esetén pedig a navy blue a rose golddal alkot időtlen párost.

Míg az első verzióban a rózsaszín akár teljes falfelületeken megjelenik, de akár a mosdókagyló is lehet púderrózsaszín, addig a rose gold csupán elegáns kiegészítője a mély kéknek. Az indigó vagy tengerészkék falfelületek méltóságot adnak a helységnek. Ezt a feszességet tudják oldják a rose gold csaptelepek és kiegészítők úgy, hogy az elegancia sem vész el, sőt fokozódik.

3. Válts szabadonálló mosdóra

grohe-essence-szabadonallo-mosdo

Ha nem akarjuk a teljes fürdőszobánkat a vakolatig lebontani, – ahogy én csináltam most nyáron – de szeretnénk egy kicsit felfrissíteni, modernizálni, akkor már néhány apró változtatással sokat tudunk tenni.

Ilyen lehet például a beépített mosdó lecserélése egy szabadonálló változatra, ami pár éve már uralja a modern fürdőszobatrendeket. Ha pedig még egy csavart szeretnénk belevinni, akkor válasszunk természetes anyagból faragott mosdót!

4. Eljött a zuhanyszobák ideje

zuhany-szoba

Míg régebben a sarokkádak, majd a jacuzzik, és pár éve a szabadonálló dizájnkádakjelentették a luxust, mára az úgynevezett zuhanyszobák hódítanak az egyedi megoldásokat kedvelők között. A szimmetrikusan megépített, dupla zuhanynak helyet adó zuhanyszobában két ember is kényelmesen elfér, így nem kell a reggeli készülődésben a másikra várni, ha egy frissítő zuhannyal kezdenénk a napot.

5. Home spa a modern fürdőszobában

home-spa-grohe

Ha a luxuszuhanyzó helyett inkább egy szaunában kényeztetnénk magunkat, akkor ma már megfizethető áron tudunk egy vagy kétszemélyes infraszunát is elhelyezni a fürdőszobánkba. A pandémia kitörését követően korlátozottan álltak/állnak rendelkezésünkre a wellness szállodák, day spa-k vagy akár a fitness termek. De ha van helyünk, akkor egy kis beruházással, gyertyákkal és illóolajokkal meg tudjuk teremteni a saját wellnessünket. Itt kikapcsolódhatunk és feltöltődhetünk a következő napra.

6. Kád a hálóban?!

szabadonallokad

A luxus hálószobák berendezésében már évek óta megjelenik a fürdőkád is, mint fix elem. Ez nem fog változni 2022-ben sem, azonban formájában inkább a letisztult vonalvezetés kapja a főszerepet, az extrém kivitelek helyett.

7. A tapéta helye a modern fürdőben

furdoszoba-kert

Ha pedig inkább a hálószoba hangulatát vinnénk tovább a fürdőbe, akkor csempe helyett vízálló, kifejezetten a fürdőszobákhoz tervezett tapétát is választhatunk. Így a terek harmóniája, átjárhatósága még jobban megmarad. Ha még mindezt olyan bútorokkal, mint egy karosszék, és szabadonálló tükör is kombináljuk, akkor a fürdőszobánk még melegebb, bensőségesebb, otthonosabb hangulatot kaphat.

8. Viktoriánus romantika a fürdőszobában

klasszikus-furdoszoba

Évek óta a minimalista, indusztriális, vagy épp a skandináv trendek uralják a modern fürdőszobák hangulatát. Ezzel drasztikus szakít az az irány, ami 2022-ben a viktoriánus kor romantikáját helyezi a középpontba. Nagyszerűen ötvözi ez az irányzat az antik szín és formavilágot a legújabb technológiai megoldásokkal.

Álmodozzunk bátran egy díszes tükörbe nézve, és élvezzük a romantikus anyagok és színek eleganciáját.

9. Világítási ötletek a modern fürdőszobába

modern-furdoszoba-vilagitas

Megfelelően előkészített és jól átgondolt világítással rengeteget tudunk dobni egy unalmasnak vélt apró fürdőszobán is. Ma már a modern LED világítások lehetővé teszik azt is, hogy a cirkadián ritmus szerinti világítás fogadjon bennünket, bármikor is lépünk be. Gondoljunk csak bele, mennyivel kellemesebb reggel a felkelő nap fényének árnyalataiban frissítő zuhanyt venni. Vagy épp a lemenő napsugarak melegében fürdőzni a nap végén.

De a színtónusok mellett érdemes azt is végig gondolni, hogy hogyan tudunk helyi hangulatvilágításokkal bútorokat, tárgyakat kiemelni, és ezáltal egy izgalmas térhatást kelteni. Nagyon jól működnek például a bútorok alatt, vagy éppen a tükör mögött végigfutó rejtett világítások.

10. A zöld növények a modern fürdőszoba kellékei

furdoszoba-novenyek

Ha szeretnénk, hogy a fürdőnk megteljen élettel, akkor a természetes anyagok használata mellett érdemes teret adni a zöld növényeknek is. Nem csak a fürdőszoba hideg steril érzését tudjuk ezekkel oldani, de otthonosabb és hívogatóbb is lesz tőle az egész helyiség. Azonban azt mindenképpen vegyük figyelembe, hogy milyen növények alkalmasak a fürdőszobai létre (pára, meleg, fényigény). Ha nem vagyunk benne biztosak, akkor a kertészetekben tudnak tanácsot adni, hogy mit válasszunk.

Ha kíváncsi vagy, hogy én milyen szanitereket választottam a fürdőszobámba, akkor nézd meg ezt a videómat is:

Szerző: Bernáth Melinda (Smarta)

Még több hasznos tippért kattints

a Smarta.hu-ra!

Olvass tovább!