Ez az egy apróság a mindig tiszta fürdőszoba titka

2021. június 12.
Képtelenség minden nap végigsúrolni a fürdőszobát. Szerencsére van egy sokkal egyszerűbb módja is annak, hogy mindig tisztának tűnjön a fürdő.

Nagyon egyszerű és semmilyen plusz eszközt vagy tisztítószert nem igényel, hogy mindig tiszta legyen a fürdőszobánk. Nem kell nagy dologra gondolnunk, elég, ha minden zuhanyzás vagy fürdés után a használt törölközőnkkel letöröljük a vízcseppeket a zuhanykabin vagy kád faláról és a csempéről. 

furdoszoba-takaritas-tisztasag

Bár elég komikusnak tűnhet a jelenet, ahogy elképzeljük magunkat csupasz testtel a fürdő falát törölgetve a zuhanyzás végén, alapvetően teljesen logikus ez a lépés. A törölköző úgyis a kezünkben van, nem lesz nedves a ruhánk vagy zoknink, és a fürdés során keletkezett pára segít leoldani a szennyeződéseket. Ha pedig szárazra töröljük a csapot és csempét, megakadályozhatjuk a vízkő képződését. 

Természetesen célszerű egy nagytakarítást tartanunk a fürdőben, mielőtt bevetnénk ezt a módszert az életünkbe, hogy meglegyen az a tisztaság, amit aztán megőrizhetünk vele. 

Ugyanezt a gyakran, de keveset elvet alkalmazhatjuk a lakás más helyiségeinek tisztán tartására is. Amikor befejezzük a főzést, szedjük össze az elhullott maradékokat, hogy a lehető legkevesebbet kelljen söpörnünk és felmosnunk. Ez alapvetően az ellenkezője a nagy rumli végén egyetlen nagy takarításnak, ami végül oda torkollhat, hogy egész napokat vesz el az életünkből a rendetlenséggel való harc minden héten. 

Az ilyen apró, de a tisztaságot folyton megőrző módszerek életmentők lehetnek akkor is, ha váratlanul toppannak be vendégek. Nem kell azon gondolkoznunk, vajon milyen állapotban van a fürdő vagy a konyha. A takarítás, mint más dolgok az életben, igényli az apró, de folyamatos odafigyelést, hogy az eredmény tartós legyen.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!