Világsztárral avatta fel új showroomját a Tipton

2022. január 04.
Richard Bona kameruni származású jazz basszusgitáros, énekes, zeneszerző. Lassan fél éve már, hogy találkozott a Tipton alapítójával, és szóba került köztük egy keret tervezése, mely a művész becenevét, a Ninja nevet kapja majd. A szemüveg közben elkészült, a világhírű előadó így elsők között látogatott el a Tipton Eyeworks vadiúj üzletébe. A Ninja keretből összesen 60 darab készült, az első vevő pedig nem más, mint a szemüveg ihletője, Richard Bona lett.

A világsztárok által is kedvelt hazai dizájner szemüvegmárka, a Tipton idén megkapta az Optic for Good díjat, mely a szemüveggyártás legzöldebb nemzetközi elismerése, olyan márkák érdemlik csak ki, melyeknél szempont az, hogy az alapanyag legyen környezetbarát, a gyártás közben pedig fenntartható megoldásokat használjanak. Ugyanez a szellemiség vezérelte Zack Tiptont a márka új főhadiszállásának kialakításakor is. Többségében újrahasznosított berendezési tárgyak kerültek a térbe, minden dizájnmegoldásnál ez a fenntartható szemlélet jelenik meg. Az első világsztár pedig máris ellátogatott hozzájuk Richard Bona személyében.

tipton-szemuveg-richard-bona-showroom

A Tipton Budapest első Mezcál bárját is megnyitja bemutatótermében

„A budapesti showroom továbbra is több mint optika és bemutatóterem. Kialakítottunk egy Mezcal (mexikói agavépálinka) bárt is. Szemvizsgálat után mezcal tonikkal vagy Margarita koktéllal kínáljuk a vevőket. De központi helyet kapott a DJ pult is, így zenés rendezvényeket is tervezünk, ahogy azt tőlünk már megszokhatta a közönség. Élményt szeretnénk nyújtani, amellett, hogy a Tipton által fejlesztett világon egyedülálló szemápolási koncepciót most mutatjuk be” – beszél az új üzletről és a koncepcióról a Tipton alapítója, Zack.

tipton-szemuveg-richard-bona-showroom

Egyedi lencsé mellé személyre szabott keretet is készíthetünk a Tiptonnál

 „Nemcsak a keretet és a lencsét vagyunk képesek személyre szabni, de együtt a kettőt is. Most már időpontot is lehet foglalni hozzánk, ha valaki teljesen egyedi szemüveget szeretne készíttetni – magyarázza Zack. – Egyedi lesz a Zeiss lencse is, ami az érintésmentes látásvizsgálatot követően a szem igényeinek megfelelően belekerül, hiszen nemcsak a dioptriát, de az összes paraméterét és speciális rétegezéseit tekintve is személyre szabottan készíttetjük el. A csúcstechnológiás géppark pedig lehetővé teszi, hogy a keret és a lencse együtt az adott személy számára a legmegfelelőbb legyen.”

A budapesti showroom további különlegessége, hogy ez az egyetlen olyan üzlet a világon, ahol Tipton Eyeworks legszélesebb termékpalettájából választhatunk, sőt vannak olyan limitált kollekciók, melyek sehol máshol a világban nem, csak itt vásárolhatók meg. Ilyen például a Schiffer Miklóssal közösen megalkotott szemüveg is, mely csak itt kapható. „Azt reméljük, hogy az ilyen keretekkel a külföldieket is meggyőzzük arról, érdemes Budapestre jönniük akkor, ha Tipton keretet szeretnének vásárolni. Nagy öröm számunkra, hogy Richard Bona számára dioptriás szemüveget készíthettünk, melynek keretéhez az általa sugallt ötleteket használtuk fel. Ennek alapján bátran kijelentjük, hogy a koncepciónk működni fog – mondja az alapító Zack Tipton. – Élményt adunk azoknak, akik eljönnek hozzánk. A cél pedig nem kevesebb, mint hogy jobban lássál, mint bárki az emberiség történetében.”

Olvass tovább!