Díjat kapott a magyar szemüvegmárka

2021. október 12.
A szemüveggyártás legzöldebb díját, az Optic for Good névre keresztelt díjat egy francia látszerész és zöld aktivista, Carole Riehl alapította. Olyan márkák érdemlik csak ki, melyeknél szempont az, hogy az alapanyag legyen környezetbarát, a gyártás közben pedig fenntartható megoldásokat használjanak – ezt nyerhette most el a hazai Tipton Eyeworks.

A márka alapítója, Zack Tipton eddig is büszke volt az általa létrehozott brandre, hiszen olyan sztárok viselik szemüvegeit, mint Elton John, Robbie Williams, Shawn Mendes vagy Antonio Banderas.

tipton-eyeworks-optics-for-good-fenntarthatosag-dij

De ez a díj most talán még ezeknél az eredményeknél is értékesebb számára: A Föld egyik legkörnyezetbarátabb szemüveggyártójaként akkreditáltak minket. Az anyaghasználat ökológiailag progresszív megközelítésével elkülönítjük magunkat más márkáktól. A nem megújuló forrásokkal és a környezetszennyezéssel egyre tudatosabban foglalkozunk, és ahogy felismerjük az újrahasznosítás fontosságát és a vállalatok szerepét és hatását, az aggodalmunk is egyre nő. A Tipton Eyeworks egyedisége, hogy egyfelől LP lemezekből készít szemüvegkereteket és kiegészítőket, melyeket a Vinylize márkanév alatt értékesítünk, másfelől az újrahasznosított töltényhüvelyek a Caliber Optics kereteinkbe kerülnek beépítésre. A Tipton küldetése mindig is magába foglalta az etikus és lokális, modern gyártási folyamatokkal történő előállítást, így csökkentve a hulladéktermelést. Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság iránt, vásárlóink pozitív visszajelzései ezzel kapcsolatban szintén nagyon fontosak. Ez segít nekünk elérni céljainkat a fenntartható szemüveggyártók úttörőjeként. Öröm, hogy egyre többen értik meg a fenntarthatósági intézkedések növelésének szükségességét.”

tipton-eyeworks-optics-for-good-fenntarthatosag-dij

A díjat szigorú kritériumok alapján ítélik oda. Az Optic for Good szemüvegkeretekre igaz például, hogy minden anyag és alkatrész a legközelebbi beszállítótól származik, minden megrendelést biológiailag lebomló csomagolásban indítanak útjára, a megrendelések 100%-a házon belül készül el, és évente min. 3 tonna műanyagot hasznosítanak újra a gyártás során.

Olvass tovább!