Digitálisan építik fel Frank Lloyd Wright terveit

2022. február 08.
A szerves építészet atyjának három tervéből digitális rekonstrukcióval építették fel a 20. század egyik legjelentősebb építészének házait.

A természet és az épített környezet harmonizálására törekvő Frank Llyod Wright már nem láthatta felépülni azt a három épületet, melyek terveit most a ház körüli megoldásokat kínáló Angi és a 3D dizájnnal foglalkozó Neomam Studios „valósított meg” az online térben.

Frank-Lloyd-Wright-epiteszet-digitalis-tervHáz Ayn Rand részére

Az amerikai építészet úttörőjének számító Wright élete során rengeteg épületet tervezett, de 660 terve még mindig nem valósult meg – ezek közül választottak ki hármat, hogy 3D-modelleken keresztül életre keltsék őket. Így most bárki megcsodálhatja a Lake Tahoe Lodge (1923), a Mrs. David Devin House (1896) és a Cottage Studio for Ayn Rand (1946) épületeket!

Frank-Lloyd-Wright-epiteszet-digitalis-tervHáz Mrs. David Devinnek

A Mrs. David Devinnek tervezett házhoz állt rendelkezésre a legkevesebb információ, de a részletes, szinte művészi alaprajz így is jól orientálta a készítőket. Az Ayn Rand író-filozófusnak tervezett kunyhóról már többet tudtak, például azt is, hogy a felső szintre tervezte Wright az íróstúdiót. A Tahoe-tó mellett álló épületet 1923-ban kezdte el tervezni az építész, mely egy komplexum része lett volna – sőt, a parton álló kabinok mellé Wright vízen úszó kunyhókat is képzelt!

Frank-Lloyd-Wright-epiteszet-digitalis-tervHáz a Tahoe-tónál

A Neomam Studiosnak hála most – ha virtuálisan is, de – újabb szeletet kaphatunk az egyik legikonikusabb építész zseniális elképzeléseiből.

Forrás: DesignBoom Fotók: Angi

Olvass tovább!