Spirituális élményt kínál a barlangszerű pilatesstúdió

2022. február 01.
A felhőkarcolóba rejtett stúdióban tényleg úgy érezhetjük magunkat, mint egy oltalmat adó barlangban, ahová a falakba vájt lyukak eresztik be a természetes fényt.

Wanmu Shazi dizájner álmodta meg a nem mindennapi pilatesstúdiót, ami a kínai Hsziamen kikötővárosban álló egyik felhőkarcolóban kapott helyet. Az organikus formákat követő, barlangszerű kialakítás spirituális helyszínné változtatja a fitneszstúdiót, ahol az urbánus környezetből oltalmazó „természeti” térbe kerülhetünk.

pilates-studio-epiteszet-barlang-kina

A  stúdióban kellemes félhomály uralkodik, a fényt csak a barlangszerű falakba vájt szabálytalan ablakok eresztik be. A természetes színek és a tágas, minimalista terek szintén a természet közelségét igyekeznek elhozni – ezt tovább fokozza a valódi kő textúráját imitáló, speciális réteg a falon, amit mikrocement és bézs festék keverékéből hoztak létre.

pilates-studio-epiteszet-barlang-kina

pilates-studio-epiteszet-barlang-kina

A vendégek óriási köveket formázó, fából készült ülőkéken pihenhetnek, az öltözőben pedig hosszú, egybefüggő mosdó segítségével frissülhetnek fel a mozgás után. A stúdióban két fő terem van, de tartozik hozzá egy bár is, ahol süppedős, hófehér babzsákokban élvezhetjük a frissítőket – ráadásul pazar kilátásunk nyílik a stúdió mellé telepített kültéri kertecskére, amit egzotikus növényekkel ültettek tele. A kertben egy kicsi, alacsony vízű medence is áll, amibe meleg napokon belelógathatják lábukat az enyhülésre vágyó vendégek.

pilates-studio-epiteszet-barlang-kina

pilates-studio-epiteszet-barlang-kina

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!