350 madáretetővel vonták be a lebegő hotelszobát

2022. március 22.
A svéd lombházhotelben nemcsak az emberek, de a környező erdőben élő madarak is megszállhatnak majd.

A Lappföld svédországi részén található különleges lombházhotelben tényleg gondolnak a környező élővilágra. A dán BIG építészeti stúdió által megálmodott lebegő hotelszobát a tervek szerint összesen 350 madáretetővel fogják beborítani, így az erdőben élő madarak is szállásra találhatnak benne. A Biosphere névre keresztelt terv a hotel nyolcadik szobájaként fog megvalósulni.

big-biosphere-hotel-madareteto-svedorszag

A madáretetők szögletessége izgalmas kontrasztot mutat a szoba gömbformájához képest, az egyszerű, fa alapanyag pedig a természet közelségének érzését erősíti. A szobából szuper lehetőség nyílik a kívül csemegéző madarak megfigyelésére, de az építészeti stúdió tervezői azt is szeretnék, hogy az izgalmas konstrukció a vendégeket is madáretetők felállítására inspirálja.

big-biosphere-hotel-madareteto-svedorszag

A 34 négyzetméter alapterületű, etetőkkel bevont hotelszoba az ornitológiai szakértők által nem régiben kezdeményezett törvényjavaslatra is reflektál, amely korlátozná és szabályozná az épületek üvegfelületeit, így védve a transzparens falaknak gyakran nekiütköző és elpusztuló madarakat.

big-biosphere-hotel-madareteto-svedorszag

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!