Meleg színekkel hívogat a legújabb Ottolenghi deli

2022. március 02.
Teljesen új esztétikával jön az Ottolenghi-birodalom legújabb egysége: a meleg narancs és pink színekben úszó enteriőr és a padlótól a falig kúszó terrazzo mediterrán hangulattal csábít.

A legendás izraeli séf, aki megmutatta a világnak a közel-keleti és mediterrán konyhák izgalmasan egészséges világát, Angliában már egészen komoly birodalmat épített fel: a két fő hely, a Nopi és a Rovi éttermek mellett több kisebb bisztrót és delit is üzemeltet, ezek sora bővült idén januárban a Chelseaben megnyitott legújabb Ottolenghi-egységgel.

ottolenghi-chelsea-meitlis-deli-dizajn

Az új deli különlegessége, hogy a lánctól megszokott letisztult, minimalista világa helyett egészen új esztétikát képvisel. Az Alex Meitlis belsőépítész által megálmodott tér meleg narancs és pink színekben úszik, a mediterrán hatást pedig a padlókat és falakat is beborító terrazzocsempék erősítik.

ottolenghi-chelsea-meitlis-deli-dizajn

A játékosan kanyargó, élénknarancs ülőbútorok mellé légiesen ívelt rattanszékeket helyeztek, a lekerekített asztalok pedig szintén organikus formáikkal teszik barátságosabbá a helyet. Meitlis szerette volna, ha az új hely kicsit merészebb, karakteresebb külsőt kap – összhangban Ottolenghi nem rég debütált konyhai kiegészítőkből álló kollekciójával amit a Seraxszal közösen dobott piacra.

ottolenghi-chelsea-meitlis-deli-dizajn

ottolenghi-chelsea-meitlis-deli-dizajn

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!