Tényleg a 8 éves gyerekkel a legnehezebb?

2022. március 28.
Még hogy kétéves kor és dackorszak?! Vagy ötéves kor körüli őrület? Egyik sem! Egy friss kutatás eredményei azt mutatják, hogy a szülők szerint a nyolcéves gyerekekkel a legnehezebb az élet.

A közhiedelemmel ellentétben nem a 2, 3 vagy 4 éves gyerekek okozzák a legtöbb fejfájást a szüleiknek. A OnePoll felmérése szerint, amelyben szülőket kérdeztek meg erről, a nyolcéves kor elérése hozza az igazi nehézségeket a család életébe. 

A nyolcéves gyerek már hivatalosan is nagyfiú vagy nagylány. A több mint kétezer megkérdezett szülő nagy része pedig úgy nyilatkozott, hogy ez a legkeményebb időszak. A hatéves kor sokkal könnyebb és jobb volt, mint arra számítottak, a hétéves kor pedig kevesebb, viszont sokkal intenzívebb hisztirohamot hozott. 

nyolc-eves-gyerek

A nyolcadik ezt azzal tetézte, hogy a gyerekek sokkal makacsabbá és öntudatosabbá váltak, elkezdődött az ajtócsapkodás és szemforgatás időszaka a szülők szerint, a gyerekek elkezdték próbálgatni az önállóságot és a függetlenségük határait. 

Nem is hallanak

A házimunkában való részvételt kínzásként élik meg a szülők szerint, és nagyon gyakran próbálnak úgy tenni, mintha meg sem hallanák szüleik kéréseit. A nyolcéves kor próbára teszi a szülők türelmét, különösen azok a napok, amikor erősebb érzelmi hullámzásokkal és kiakadásokkal kell szembenézniük. 

Szülőként azonban fontos emlékeztetni magunkat arra, hogy nehéz ugyan egy nyolcéves anyukájának vagy apukájának lennünk, ám nyolcévesnek lenni sem könnyű. Ezért fontos, hogy a szülők megértéssel forduljanak a nyolcévesük felé, amikor úgy viselkedik, mint egy nyolcéves

Minden életkornak megvannak a maga hullámhegyei és hullámvölgyei, de biztasson az minden éppen nyolcévest nevelőt, hogy legfeljebb tizenkét hónap, és itt a kilencedik születésnap!

Forrás: Parents Fotó: Unsplash

Olvass tovább!