Japán teaházak ihlették a magyar táskákat

2022. április 13.
A prémiumminőségű bőrből készült táskák a japán építészet esztétikájából merítenek, így született meg az egyedi, mégis hordható darabokból álló KATSURA kollekció.

A kiotói Katsura Rikyu negyed híres Shokin-tei teaházai ihlették a Kamay Ko első táskakollekcióját. Az épületek izgalmas térelválasztó elemei és a pepita hatást keltő faberakások jelölték ki a darabok esztétikai koncepcióját.

kamayko-taska-katsura-teahaz

A KATSURA kollekcióban három fazon kapott helyett: egy hátizsák, egy kisebb, félhold alakú oldaltáska és egy pénztárca. A tervezés során a hordhatóság és a praktikum voltak a fő szempontok, így születtek meg a kényelmes, jól használható darabok, melyek speciális, ellenőrzött módon gyártott olasz bőrből készültek. A táskák szabásmintáját úgy dolgozták ki, hogy a lehető legkevesebb szabászati hulladékot termeljék – a Kamay Ko nagyon szeretné, ha ezt idővel sikerülne szinte nullára csökkenteni.

kamayko-taska-katsura-teahaz

A kampányfotók a ’70-es évek hangulatát idéző Körszállóban készültek Szalay Krisztina fotográfus közreműködésével. Az ikonikus épület ugyan a kelet-európai retró fellegvárának minősül, de az izgalmas építészeti formák remekül harmonizálnak a KATSURA teaház ihlette táskáival is.

kamayko-taska-katsura-teahaz

kamayko-taska-katsura-teahaz

Fotók: Szalay Krisztina

Olvass tovább!