Kedvünk szerint variálhatjuk a moduláris sneakert

2022. május 12. |

A Diogo Pimenta formatervező által megálmodott különleges sneaker nemcsak személyre szabható, de még környezetbarát is.

A Layers névre keresztelt sneaker szeretné megváltoztatni azt, ahogyan a cipőinkről gondolkodunk. Diogo Pimenta formatervező speciális darabjának leglátványosabb különlegessége, hogy összesen három darabból áll: egy belső talpból, amihez hozzáillesztik a lábat tartó puha kérget, illetve egy stílusos és masszív „külső talprészből”. A moduláris sneaker így sokkal hosszabb élettartamú lehet, mint a hagyományos edzőcipők, ráadásul az életciklusa végén sokkal hatékonyabban újrahasznosíthatóak az egyes elemek.

diogo-pimenta-layers-modularis-sneaker

A spéci sneakerek könnyen javíthatóak és átalakíthatóak – az elhasználódott külső borítás lecserélésével máris új erőre kaphat, a belső rész megújításával pedig új stílust és hangulatot teremthetünk. A cipőgyártás túlnyomó része Ázsiába összpontosul, a Layers azonban Portugáliában, Pimenta lakóhelyéhez közel készül, így a gyártással sem terhelik túl a környezetet.

diogo-pimenta-layers-modularis-sneaker

diogo-pimenta-layers-modularis-sneaker

Forrás: DesignBoom

Olvass tovább!

Vegán sneakerek, amiket ismerned kell

Vegán sneakerek, amiket ismerned kell

Ha fontos számodra, hogy lábbelid ne csak esztétikus és kényelmes, de környezetbarát is legyen, válassz az alábbi öt brand vegán cipői közül!

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód