Vegán sneakerek, amiket ismerned kell

2022. április 19.
Ha fontos számodra, hogy lábbelid ne csak esztétikus és kényelmes, de környezetbarát is legyen, válassz az alábbi öt brand vegán cipői közül!

Bár a divatipar még mindig súlyos terheket ró a környezetre, bizakodásra ad okot, hogy 2022 egyik legfelkapottabb trendje az etikus és környezetbarát eljárással készített vegán tornacipő, ami pont olyan tartós és esztétikus, mint bőrből készített társai.

  • Alapanyag: A PETA szerint a legtöbb vegán cipő növényi eredetű, például gombából, banánból vagy almából készült szintetikus bőrtermékeket tartalmaz, legyen az poliuretán (PU), mikroszál vagy épp gumi. Ezek az anyagok nem tartalmaznak olyan állati eredetű matériákat, például bőrt, velúrt vagy gyapjút.
  • Környezetbarát: Bár a vegán helyettesítő termékek környezetbarát hatásairól van némi vita, az biztos, hogy a polivinil-kloridból (PVC), PU-ból és más poli-kompozit mikroszálból készült vegán bőrök környezeti lábnyoma általában sokkal kisebb, mint az állati eredetű termékeké. Ezzel egyidőben számos márka kínál újrahasznosított parafából, vászonból vagy gumiabroncsokból készült vegán cipőket.
  • Tartósság: Az egyik fő magyarázat arra, hogy a vegán bőrcipők kiállták az idő próbáját, az anyag tartóssága.

Mutatjuk, mely brandek azok, amelyek vegán sneakereire nyugodtan rábízhatjuk magunkat:

SAYE

Az egyik legszexibb vegán sneakerkollekciót a SAYE alkotta meg, Modelo 89’ termékcsaládjában megannyi árnyalat (karamell, lazac, zöldalma) között lehet válogatni.

vegán sneaker

New Balance

A New Balance 990v5 vegán tornacipői a vegán sneakerek között is a legkeresettebbek. A lábbeliket bár a ‘80-as évek óta gyártják, csak 2020-ban dobták piacra annak vegán változatát.

New Balance

Adidas

Az ikonikus, letisztult és menő stílusáról híres Adidas Stan Smith cipők ma már vegán változatban is elérhetők. A lábbeli a gyártó azon elkötelezettségét szimbolizálja, hogy 2024-ig kizárólag újrahasznosított poliésztert használ.

adidas sneaker

VEJA

A Veja B-Mesh sneakerek 100%-ban újrahasznosított poliészterből készülnek. Ha egészen pontosak szeretnénk lenni, egy pár lábbeli elkészítéséhez három műanyag palack újrahasznosítására van szükség.

Reebok

A Reebok Club-c ’85 Vegan tornacipő bár újrahasznosított alapanyagoból készül, hagyományos retró stílusát nem veszítette el.

Fotó: Getty Images Forrás: manofmany

Olavsd el ezt is!