Rakott textilekből készülnek a játékos ülőbútorok

2022. május 13.
Az egyedi stílusú Stackabl kollekció darabjaiban egymásra helyezett textillapokból áll össze a bútorok végleges formája.

Egyszerre izgalmas esztétikateremtés és környezettudatos iránymutatás a Stackabl névre keresztelt bútorkollekció. A nyolc New York-i dizájner együttműködésével készült széria lényege, hogy nemezelt hulladékanyagokból, azokat egymásra rétegelve, állítják össze robusztus bútoraikat, izgalmas mintákat és színkombinációkat teremtve a textilekből.

stackabl-ulobutor-dizajn-kornyezetbarat-rakott

A Stackabl alkotói helyi gyártókkal működnek együtt, hogy begyűjtsék az alapanyagokat, majd 2D, illetve 3D tervezés során alkotják meg a végleges tárgyakat. A módszer további előnye, hogy a bútorok életciklusuk végén jóval könnyebben továbbhasznosíthatóak, mint a hagyományos darabok. A Maison Gerard stúdió által bemutatott 2021-es kollekció darabjait Lara Kirar, Elena Frampton, Jamie Drake, Caleb Anderson, Benoist F. Drut, William Georgis, Ilya Mirgorodsky és Alexandra Champalimaud tervezték. A vaskos, fából készült lábakon álló fotelek és heverők egytől egyig játékosak és formabontóak, miközben megmutatják az egyszerű anyagokban rejlő dizájnlehetőségeket is.

stackabl-ulobutor-dizajn-kornyezetbarat-rakott

stackabl-ulobutor-dizajn-kornyezetbarat-rakott

Fotó: Design-Milk

Olvass tovább!