A trükk, amivel normálisan fogunk kinézni az új igazolványképünkön

2022. június 10.
Bűnöző arc, dudorodó, a valóságban nem létező toka, elaludt frizura-hatás: miért van az, hogy mindenki borzasztóan néz ki az igazolványain? A Covid után tömegesen kénytelenek meghosszabbítani az igazolványaikat, ehhez pedig fotózás is dukál. A következő tippek segítségével végre jobban sikerülhet az a bizonyos fotó rólunk, mint az legutóbb történt! 

Nem nagy dolog persze, de azért az is igaz, hogy jó sok évig, minden felmutatásnál kísérteni fog minket, ha idiótán sikerül az igazolványképünk. Szerencsére van néhány trükk, amivel némiképp javíthatjuk a normális kép esélyét!

1. Öltözködés

Ügyeljünk arra, hogy a fotózáskor ne fehér felsőbe menjünk! A fotózás háttere gyakran világos színű, így nemcsak a ruha fog belesimulni a háttérbe, de ha még világos is a bőrünk hozzá, akkor egyenesen sápadtnak és betegesnek fogunk tűnni a képen. Az ellenkezője éppen ennyire igaz: feketét sem érdemes viselni a fotón, mert a világosabb bőr attól is sápadt lesz. A legideálisabbak a lágy színek, például a kék, a zöld vagy a rózsaszín. A szlogenes vagy képes pólók értelemszerűen szintén kerülendők.

2. Aranyat ér a szemcsepp

A tekintet az egyik legfontosabb az igazolványképen. Ha megfázás vagy allergiaszezon idején kell igazolványt frissíteni, akkor mindenképpen vigyünk magunkkal nyugtató szemcseppet, hogy ne legyen vörös, véreres a szemünk a fotón. Sokan biztosra akarnak menni, és a szokásosnál is jobban kinyitják a szemüket fotózáshoz, azonban ez felhúzott szemöldököt és ijedt tekintetet eredményez, elég természetesen néznünk. Mondanunk sem kell, hogy érdemes a képkészítés előtti estét bármivel, csak nem bulizással tölteni!

igazolvanykep-trukk

3. Rendezett frizura

Érdemes olyan frizurával menni a fotózásra, ami leginkább jellemző ránk. Ügyeljünk arra, hogy a haj ápolt és rendezett legyen, és hogy semmiképp ne lógjon a szemünkbe! Fontos, hogy a szem teljesen látható legyen a fotón. Ha hosszú a hajunk, akkor a legjobb megoldás a felül felkötött, alul leengedett frizura, ami láttatni engedi a fülünket és kiemeli az arc szépségét.

4. Hanyagoljuk a túl erős sminket!

Jó ötletnek tűnhet, ha sminkkel szeretnénk ráerősíteni a vonásainkra, hogy azok fekete-fehér képen is jól látszódjanak, viszont nem érdemes túlzásba esni. A teljes partismink éppen az ellenkező hatást éri el, ráadásul nagyobb az esély arra is, hogy ellenőrzéskor nem fognak felismerni minket, ha alapesetben nem vastag sminkréteggel az arcunkon járunk. Helyette inkább fókuszáljunk a bőrtónus egységesítésére egy kis alapozóval, töltsük ki a szemöldökünkben a hézagokat, kenjünk egy természetes árnyalatú rúzst és használjunk egy kis pirosítót vagy bronzosítót! A szemünk alá jól jön a világos korrektor, a T-zónába pedig a mattító púder.

5. SPF kizárt!

Fényvédőt mindenhova érdemes viselni – kivéve igazolványkép-készítéshez. Ugyanis az SPF-tartalmú termékek vaku hatására fehér foltot képeznek, így könnyen szellemnek tűnhetünk a fotónkon. 

6. Ne mosolyogjuk túl!

Függetlenül attól, hogy jogosítványról, személyiről vagy útlevélről van szó, a képet készítő kolléga arra fog kérni minket, hogy ne mosolyogjunk. A legjobb, ha egyszerűen barátságos arckifejezéssel nézünk a kamerába, de semmi több. 

Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?