Ezek a régi LEGO-készletek érnek ma sokat

2022. augusztus 23.
A LEGO egy olyan játék, amit sosem dob ki az ember. A gyerekkori dobozok valószínűleg ott pihennek a szüleink padlásán. Jó, ha tudjuk, hogy némelyik régi készlet ma már kincset érhet.

A ToyZone merült el a régi LEGO-készletek között, és összeállította, melyik régi, évtizedekkel ezelőtti készletek érnek ma a legtöbbet. A gyerekkori nosztalgiánk ma akár 10 ezer dollárt (négymillió forintot) is hozhat, ha úgy döntünk, eladásra kínáljuk. 

ertekes-regi-lego-keszlet

Közel 14 ezer LEGO-készlet mai áron vett értékét mérte fel a játékoldal, felhasználták hozzá a BrickEconomy.com statisztikáit és adatait, hogy meghatározhassák minden készlet pontos árát. 

A legtöbbet ma az 1979-es LEGO űrközpont éri, melyet akkoriban 24,99 dollárért árusítottak. Ma – ha jó állapotban, bontatlan csomagolásban kínáljuk – akár 10 400 dollárt (4,2 millió forint) is kaphatunk érte. 

ertekes-regi-lego-keszlet

A második helyezett az 1978-as LEGO kastély, ami akár 6300 dollárt (2,5 millió forint) is érhet. 

ertekes-regi-lego-keszlet

Vannak persze olyan LEGO játékok is, melyek nem ennyire drágák, ám megjelenésük óta sokat nőtt az értékük. Mr. Arany például – egy 2013-as minifigura – eredetileg csupán 4,99 dollárba került, ám most 4600 dollárért (1,8 millió forint) lehet eladni. Ez 156 400 százalékos értéknövekedés.

ertekes-regi-lego-keszlet

Természetesen a legnagyobb kérdés az, milyen állapotban van az eladni kívánt LEGO-készlet vagy minifigura. Ha minden elem megvan az eredeti csomagolással együtt, akár szerencsénk is lehet.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Lego, Unsplash, Brickset

Olvass tovább!