Mit látsz a képen? Sokat elárul arról, hogyan kezeled a problémákat

2022. október 03.
Arra figyelj, amit legelőször veszel észre a TikTokon terjedő képeken!

Minden nap oldunk meg problémákat, néha nagyobbakat, néha kisebbeket. Van, aki sokat gondolkodik rajtuk és emészti magát, esetleg szeret önmaga szembenézni velük, míg mások több személy véleményét is kikérik a dologról és össze-vissza elemzik azt. Két TikTokon terjedő optikai illúzió például azt mutatja meg, hogy mi hogyan kezeljük, ha nehézségeink támadnak!

@itsme.fuzz What did you see first? Did it describe you right? #puzzle #opticalillusion #facts #funfacts #fact ♬ clair de lune ethereal remix – Trey Phills

A kutya

Ha a kutya hátsó lábát és farkát vettük észre először, akkor ez azt jelenti, hogy egyedül oldjuk meg a problémákat, és igyekszünk nyitottan, objektíven gondolkodni, nem a megszokott megoldásokhoz ragaszkodva. Nem szeretünk segítséget kérni mástól, önfejűek vagyunk, és szinte bármit képesek vagyunk kitalálni, hogy leküzdjük az akadályokat. Ha azonban az első dolog, amit észrevettünk, az a kutya feje volt, akkor szeretünk mindent analizálni és a lehető legtöbb információra támaszkodni, hogy racionális megoldást találjunk a felmerülő problémákra.

Persze sokan vannak, akik mindkettőt látják, ami azt jelenti, hogy bár képesek vagyunk az elemző készségeinket használni egy probléma átgondolására, az általunk kitalált megoldás biztosan kreatív lesz. Ebben az esetben képesek vagyunk teljes mértékben kiaknázni a lehetőségeinket, amikor megpróbálunk megoldani egy problémát.

A krokodil

Ha először a két egymással szembenálló krokodilt láttuk meg, akkor szeretünk mindent irányítani az életünkben, beleérve a fontos döntéseket is. A természetünkből adódóan vezető személyiségek vagyunk és szeretjük irányítani az embereket – ugyanakkor azt nehezen viseljük, ha mások parancsolnak nekünk. Ha azonban széttárt szárnyú madarat láttuk meg először a sárga háttér előtt, akkor komfortosabbnak érezzük, hogy mások mondják meg, mit kell tennünk. Ez nem azt jelenti, hogy nem rendelkezünk jó vezetői képességekkel, csak azt, hogy sokkal jobban tudunk feladatokat végrehajtani, ha közben valaki instruál minket.

Ha mindkettőt láttuk, az azt jelenti, hogy tökéletesen balanszírozunk az irányítás és mások tanácsának elfogadása között. Jól tudjuk, hogy bármelyik szerepet képesek vagyunk betölteni, ezért képesek vagyunk másoknak is segíteni.

Forrás: Your Tango

Olvass tovább!