A hetvenes évek óta lázban tartja az embereket a rejtélyes lovas illúzió

2022. október 06.
Bár az internetre még csak most érkezett meg, ez a festmény már 1978 óta lázban tartja azokat, akik megpillantják. Elsőre talán egyértelműnek tűnik, mégsem könnyű megmondani, hány ló is van a képen.

Időről időre felbukkannak virális optikai illúziók, amik napokon vagy akár heteken keresztül lázban tartják az internet népét. A most következő képen azonban már 1978 óta töprengenek az emberek – nem tudják megmondani, pontosan hány lovat is látnak a képen. A foltos lovak annyira beleolvadnak a havas-sziklás tájba, hogy első pillantásra még észrevenni is nehéz őket, de mikor sikerül, akkor sem könnyű kibogozni szemünkkel az egy kupacban álló alakokat.

lovak-festmeny-optikai-illuzio

A – nem kifejezetten optikai illúziónak szánt – festményt egyébként Bev Doolittle festette, és a kép elkészülte óta többféle népszerű megfejtés is kering: egyesek hét, mások öt, vagy alig három lovat vélnek felfedezni. A trükk valószínűleg a lábaknál van: a sűrűn egymás mellett álló, olykor fedésben lévő lábakat nem könnyű számon tartani, így valószínűleg sokkal jobban járunk, ha inkább a lófejeket keresgéljük.

Te hányat számoltál össze?

Forrás: CreativeBloq Fotó: Getty Images

Olvass tovább!