Képtelenek az emberek eltalálni, milyen szám van a képen

2022. október 02.
Vannak olyan optikai csalódások és illúziók, melyeknél az emberek képtelenek eltalálni a helyes választ. A legújabb ilyen fejtörőnél, mely a Twittert robbantotta fel, egyelőre senki sem találta el, valójában milyen szám van a képen.

A fekete-fehér, cikcakk vonalas optikai csalódáson minden olyan, mintha az ellenkező irányba tartana. Ezekből a vonalakból rajzolódnak ki bizonyos számok. De melyik számok? Akárhány ember nézi, annyiféle megoldás és válasz született eddig, senki sem tudja eldönteni, valójában mi van a képre rajzolva.

optikai-csalodas-szam

A legtöbben a 45283-at, 845283-at, 845283-at és a 15283-at jelölték meg válaszként

Három és hétjegyű számokat is adtak már meg megoldásként, a kombinációk száma végtelen. A legtöbben a 45283-at, 845283-at, 845283-at és a 15283-at jelölték meg válaszként.

Van jó válasz?

A kép készítője szerencsére elárulta a helyes megoldást, így nem kell örök időkig azon rágódnunk, vajon mi is áll ténylegesen az optikai csalódáson. A képen a 3452839 látható. Ha változtatunk a kép kontrasztján, kirajzolódik a helyes megoldás.

Miért látja mindenki másnak?

Az úgynevezett kontrasztérzékenység miatt lát minden ember más számot az optikai csalódáson. A kontrasztérzékenység mindenkinél más, egy bizonyos tartományon belül meghatározza, mennyire tudunk különbséget tenni egy bizonyos képen szereplő tárgyak, alakok és a háttér között, illetve a világos és sötét színek felismerésében is szerepet játszik. 

Forrás: Your Tango Fotó: Twitter

Olvass tovább!