A legsötétebb dolgot tudhatod meg magadról a képre nézve

2022. november 14.
Néhány optikai illúziót megnézünk, elcsodálkozunk azon, hogy hogyan rajzolhatták meg, de aztán megyünk tovább. De vannak olyanok is, amelyek valami nagyon jellegzetesre mutatnak rá a személyiségünkkel és a gondolkodásmódunkkal kapcsolatban. Ugyanis az eredmény attól függ, hogy a néző mit lát meg először, vagy hogyan nézi a képet. 

A következő kép is ilyen, valami fontosat tudhatunk meg magunkról általa.

A szakértők szerint bármit is látsz meg először a festményen, az a legrosszabb személyiségjegyeid titkát rejti. A színes műalkotás valójában egy vizuális személyiségteszt, amelynek célja, hogy a néző megértse azokat a különböző vonásokat, amelyek emberként jellemzik. Az alkotás első pillantásra meglehetősen hétköznapinak tűnik. A legtöbben egy nőt, egy folyót, egy hidat és egy csónakot látnak rajta, zöld tájon.

optikai-illuzio

Te mit látsz először a képen? A nőt, a hidat, a folyót vagy a csónakot?

Az ember rejtett személyiségtitkai az alapján derülnek ki, hogy mire fókuszál először a szeme. Következzenek a személyiségjegyekre vonatkozó következtetések:

Ha először a nőt láttad meg, akkor az egyik legrosszabb szokásod az, hogy túlságosan a fizikai megjelenésre koncentrálsz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy udvariatlan vagy másokkal, és a kinézetük alapján ítéled meg az embereket. De azt jelentheti, hogy gyakran leszel stresszes a saját megjelenésed miatt.

Ha először a hidat láttad meg, akkor az egyik legrosszabb tulajdonságod az empátia hiánya lehet. Hasonlóképpen, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy természetednél fogva hideg vagy közömbös személy vagy korlátozott érzelmekkel. Csupán azt, hogy mások megfigyelése nem tartozik a prioritások közé az életedben.

Ha először a folyót láttad meg, akkor valószínűleg sokat gondolkodsz a társadalmi helyzeteden.

Ha először a csónakra tévedt a tekinteted, lehet, hogy olyan ember vagy, aki mindennél nagyobbra értékeli az önbecsülését. Bár ez a tulajdonság számos előnnyel járhat, túlságos magabiztosságot is feltételezhet, azt, hogy rendelkezel minden készséggel bizonyos munkák és feladatok elvégzéséhez. Az ilyen típusú emberek nem, vagy nehezen tudnak másoktól segítségét kérni.

Forrás: Times Now

Ezt már olvastad?