Kreatív vagy logikus elme vagy? Ez az optikai illúzió elárulja

2022. november 09.
Analitikus elméd mindent szisztematikusan megvizsgál, vagy inkább szabadon és kreatívan csapong? Ez az optikai illúzió elárulja a választ!

Azt szokták mondani, hogy kétféle típus létezik: az analitikusan gondolkodó elmék, akik szeretik megvizsgálni és ellenőrizni a tényeket, és leginkább a logikára támaszkodnak, illetve a kreatív, szabadszellemű emberek, akik inkább benyomások, intuíciók mentén értelmezik a világot. Ha tudjuk, melyik csoportba tartozunk, valószínűleg sokkal hatékonyabban navigálunk majd a mindennapi életben, hiszen jobban megérthetjük saját elménk működését.

Az alábbi optikai illúzió segíthet eldönteni a kérdést. Nézd meg a képet alaposan: mit látsz meg először? Ha megvan, olvasd el a kép alatt található értelmezéseket. Vigyázz, csak 30 másodperced van átböngészni az optikai illúziót!

optikai-illuzio-logikus-kreativ-elme

A tó partján álló pár: Ha először a tó partján álldogáló párt vetted észre az optikai illúzión, akkor alapvetően inkább logikusan gondolkodsz, de ez nem azt jelenti, hogy ne használnád a kreativitásodat! Szeretsz a tényekre támaszkodni, és alaposan átgondolni a dolgokat.

Kisbaba: Ha a babát láttad meg elsőként, akkor az emberiség alig 20 százalékába tartozol! Nagy a képzelőerőd és rendkívül kreatív vagy, az életben pedig általában intuícióidra hallgatsz, egyfajta hatodik érzék vezérel.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!